Angajații de la Serviciul de Ambulanță Cluj au declarat că intenționează să organizeze o acțiune de protest în fața sediului instituției miercuri, urmată de o pichetare a Prefecturii Cluj. Motivul acestor acțiuni este exprimarea nemulțumirilor legate de Legea pensiilor.

„Avem treabă cu politicienii, nu cu pacienții”

Protestele din sectorul medical se extind în Cluj, astfel că după acțiunile de protest ale angajaților Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) și al celor de la Direcția de Sănătate Publică (DSP), protestele ajung și la angajații Serviciului de urgență din Cluj-Napoca.

„Am început şi noi, ne mişcăm un pic mai greu, dar începând de mâine, poimâine vom fi din ce în ce mai mulţi. Deja preşedintele federaţiei a intrat în greva foamei la Parlament.
Am început şi noi acum, deoarece pe Legea pensiilor – şi exista un statut – care ne acorda şi anumite drepturi, nu doar îndatoriri, că prin lege suntem speciali, zice că suntem serviciu special care deservim starea de sănătate a populaţiei, dar la drepturi nu mai suntem. De mâine, între 10-12, în fiecare zi vom picheta sediul instituţiei, apoi Prefectura, apoi vom picheta Guvernul”, a declarat, marţi, pentru Agerpres.ro, preşedintele Sindicatului Ambulanţa Cluj, Rareş Ghilea.

El a mai spus că prin protestele sindicaliştilor nu este afectată activitatea deoarece vor participa la proteste cei care sunt în zile libere.

„Pacienţii nu au de suferit, avem treabă cu politicienii”, a subliniat Rareş Ghilea.

Potrivit acestuia, zilnic vor protesta 10-20% dintre angajaţi, circa 30 de persoane, din totalul celor 304 angajaţi de la Serviciul de Ambulanţă Cluj.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.