Curtea de Apel Cluj a decis să înceteze procesul de corupție al fostului primar din Sighetul Marmației, Nemeş Ovidiu Gheorghe. Judecătorii clujeni au decis încetarea acestuia ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie.

Chiar procurorii de la Biroul Teritorial DNA Baia-Mare sunt cei care au solicitat instanţei să dispună încetarea acestui proces penal. „Se dispune încetarea procesului penal ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie generală prevăzut de art. 154, alin. 1, lit. d din Codul Penal” se arată în documentul întocmit de Curtea de Apel Cluj.

Fostul edil şef din Sighetu Marmaţiei, Nemeş Ovidiu Gheorghe, a fost trimis în judecată de DNA în urmă cu aproape doi ani de zile, în toamna lui 2020. Acesta era acuzat de infracţiunea de abuz în serviciu, iar încadrarea juridică a inculpatului a fost schimbată ulterior în două infracţiuni de neglijenţă în serviciu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au decis să înainteze în instanţă dosarul lui Nemeş, după ce acesta a refuzat în 2014 să suspende raporturile de serviciu ale şefului de atunci al Direcţiei Economice din cadrul Primăriei din Sighet, Ioan Bărbuş, deşi acesta se afla în mijlocul unui proces pentru fapte de corupţie.

Nemeş, obligat să achite 100.951 de lei

Cu toate că a hotărât încheierea procesului penal împotriva lui Nemeş, Curtea de Apel Cluj îl obligă totuşi pe acesta să plătească părţii civile afectate, Primăria Sighetu Marmaţiei, prejudiciul cauzat prin comiterea infracţiunilor de neglijenţă în serviciu. Acest prejudiciu este calculat la suma de 100.951 de lei.

Totodată, judecătorii de la Curtea de Apel au decis să menţină în continuare sechestrul asigurator dispus de către procurori până când fostul primar al localităţii din judeţul Maramureş va repara toate pagubele produse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.