sursa foto - a1.ro

În luna august a anului trecut, Constantin Pleşcan (64 ani) și-a legat nepotul (15 ani) de 2 ori cu un lanț, pentru ca acesta să nu mai poată ieși din locuință ca să fure și să se drogheze.

Bărbatul este acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal şi rele tratamente aplicate minorului.

Băiatul fusese trimis la bunicul său de tatăl care locuieşte în Franţa, însă odată ajuns la Brăila, acesta a început să se drogheze şi să fure. Sătul de problemele create de nepot, bărbatul de 64 de ani a decis să ia măsuri drastice împotriva acestuia. L-a legat cu un lanţ din fier de piciorul stâng, cu lacăt, de peretele camerei în care adolescentul dormea.

Timp de două zile, bunicul i-a adus mâncare, apă, ţigări şi ocazional îi dădea drumul pentru a putea merge la toaletă. Uneori, îl mai elibera pentru scurte perioade de timp, însă doar când era acasă.

„În luna august 2020, persoana vătămată obişnuia să plece de acasă, în cartier, cu prieteni de-ai săi, petrecând timpul cu aceştia, fumând marijuana şi etnobotanice, lipsind nopţile de acasă. Astfel că, în data de 13 august 2020, bunicul său, P.C., în grija căruia se afla de circa o lună de zile, de când revenise de la tatăl său din Franţa, a luat hotărârea de a-l lega cu lanţul din fier de piciorul stâng, cu lacăt, de peretele camerei în care minorul dormea, stând aşa legat prima dată timp de două zile, timp în care bunicul îi aducea de mâncare, apă, ţigări şi ocazional îi dădea drumul pentru a putea merge la toaletă. Uneori îl mai elibera pentru scurte perioade de timp, cât timp era bunicul acasă”, precizează procurorul de caz în rechizitoriu.

Ulterior, băiatul a găsit un topor lângă uşa de la intrarea în curte şi a reuşit să îşi taie lanţul de la picior şi să scape.

A fost adus acasă după câteva zile de către doi tineri, iar bunicul său l-a legat din nou cu un alt lanţ, în aceeaşi modalitate, în aceeaşi încăpere a casei.

După alte patru zile de ”arest la domiciliu”, adolescentul a găsit un telefon mobil al unui unchi şi a sunat la 112.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului l-au eliberat pe băiat, iar bunicul său riscă acum să petreacă între 3 şi 10 ani la închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

Sursă – Adevărul

1 COMENTARIU

  1. Justitia lui peste nenorocit.Sustineti-i pe bolnavii lumii,drogati-i madam Justitie.Lumea sa munceasca,sa sufere si sa moara pentru aceste viitoare animale,care din motive tampite trebue sa sa chinue atat pe ei insisi,cat si pe cei din jurul lor.Stopati drogurile care intra in tara.Pe vremea lu Nenea Nicu nu se pomenea de asa ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here