Noii proprietari ai fabricii de produse lactate Napolact, unul din cele mai cunoscute branduri clujene, au decis să mute producția la Târgu-Mureș și să închidă fabrica din Cluj. Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Agriculturii citate de Ziua de Cluj, Friesland Campina oprește producția la Cluj și mută utilajele la Târgu Mureș.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a confirmat pentru cotidianul local că, după închiderea unității de producție de la Țaga, unde se făcea brânza Năsal, au început discuții despre relocarea la Târgu-Mureș a Napolact. Astfel Napolact intră în galeria brandurilor clujene care au părăsit în ultimii ani orașul, după Ursus.

La fabrica din Baciu a Napolact lucrează 300 de oameni, iar producția a fost restrânsă treptat de cei de la Friesland, care au vândut producția de înghețată către Unilever, iar apoi au închis unitatea de la Țaga. Daniel Don, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) spune că instituția pe care o conduce nu a fost notificată de intenția de a închide fabrica a celor de la Friesland Campina.

Furnizorii de lapte ai fabricii confirmă însă zvonurile unei relocări. „Friesland a dirijat investiţiile majore către fabrica din Târgu-Mureş, cea din Cluj nu mai era atractivă pentru ei. La fel s-a petrecut şi la Satu Mare; au închis acolo, iar oamenii i-au adus la Cluj. Ţaga a fost închisă pentru că produsul era prea scump. Cooperativa Someş-Arieş a prelungit cu ei acum trei zile contractul de preluare a laptelui; le livrăm zilnic 25 de tone. Acum vom fi nevoiţi să ducem laptele cu cisterna la Mureş, unde am avut anumite probleme. Ei preiau lapte şi din Timiş, şi din Satu Mare”, a declarat Călin Fărgaciu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor Crescători de Bovine (AFCB) din Cluj, pentru Ziua de Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here