Premierul Victor Ponta a spus, duminica seara, ca familia lui Florin Cioaba va fi ajutata in masura prevazuta de lege pentru orice cetatean roman. Premierul a spus ca a fost informat de MAE si de Raed Arafat ca este vorba despre o factura „foarte mare”, astfel ca „probabil va fi foarte dificil”.

 

„M-au informat Ministerul de Externe si domnul Arafat despre problemele care au aparut in Turcia vizavi de plata acelei facturi. Vreau sa spun foarte clar, orice cetaten roman – eu nu fac vreo deosebire ca e rege sau nu-i rege -, orice cetatean roman, in masura prevazuta de lege si in masura posibilitatilor, incercam sa-l ajutam”, a spus Victor Ponta, la un post national de televiziune.

Premierul a explicat ca din banii CNAS exista un sistem prin care se sprijina „pe anumite criterii”.

„Nu pot sa va spun in acest moment decat ca, atat cat se poate face pentru orice cetatean al Romaniei, atat facem. () In masura in care exista anumite proceduri si se inscrie intr-un caz in care poate fi ajutat, atunci o facem. Nu vreau sa fac vreo favoare. () Din bani publici, nu fac favoruri pentru nimeni. In cazul de fata direct, probabil ca va fi foarte dificil”, a mai spus Ponta.

Ponta a mai declarat ca presedintele Traian Basescu l-a sunat pe ministrul de Interne si „i-a cerut sa intre in acea procedura”.

„Eu am spus: nu sunt de acord sa folosim avionul SMURD decat pentru cazuri speciale. Daca familia suporta costurile, atunci sunt de acord. Fiecare viata e importanta, dar atunci cand esti in pozitia de a avea anumite resurse materiale, incerci sa le dramuiesti cu raspundere si bun simt, nu pentru ca suna presedintele”, a adaugat premierul.

 

Ponta a mai spus ca, la nivel public, presedintele sau premierul intervin atunci cand e vorba de o situatie cu totul si cu totul exceptionala.

– See more at: http://stirile.rol.ro/vor-sicriu-de-aur-dotat-cu-aer-conditionat-dar-cer-bani-de-la-guvern-pentru-spitalizare-ce-a-transmis-ponta-familiei-cioaba-888149.html#sthash.bgA8aDZB.dpuf

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here