Mai sunt numai câteva luni până când partidele politice îi vor recompensa pe cei care care s-au făcut preș în fața lor ani de zile. Și nu, nu ne referim la alegătorii care oricum nu mai știu cu cine să voteze în vâltoarea creată de cele patru rânduri de alegeri din acest an. Vorbim despre sinecuriștii care și-au trădat valorile și se agață de coada oricui, pentru a prinde un fotoliu călduț în regii sau deconcentrate. Fostul director al Hidroserv SA, Ciprian Moldovan, este unul dintre indivizii care au profitat de atmosfera intoxicată din politica românească și au decis să-și reconfigureze traseul pentru atingerea intereselor personale. Astfel, după ce a stat ani de zile la dreapta lui Emil Boc, a sărit cât ai zice „bănuț” în echipa AUR. 

Nasul fin al lui Ciprian Moldovan a adulmecat imediat o sinecură, avand în vedere că AUR s-a clasat pe primele poziții în sondajele privind intențiile de vot ale alegătorilor. Astfel, este ușor de ghicit că AUR va avea curand șefi în unele dintre cele mai importante instituții de stat. Este greu de crezut că mișcarea politică făcută de Moldovan vine din convingeri politice solide sau dintr-o loialitate autentică față de AUR. Mai degrabă, pare a fi o manevră strategică menită să îi asigure un nou refugiu.  Moldovan a avut grijă să intre pe sub pielea șefilor din AUR, pozându-se în timp ce zâmbea cu gura până la urechi alături de alți membrii și distribuind fără ezitare postările de pe rețelele de socializare publicate de liderul partidului, George Simion. Poate, poate, prinde și el o bucățică din ciolanul ce urmează să fie împărțit. Cu atât mai mult că, dincolo de abilitățile sale de adulator consacrat al partidelor care i-au scos în cale oportunități, Moldovan are o experiență vastă în ceea ce privește ocuparea posturilor călduțe din regii. Acesta a fost membru în consiliile de administrație ale RADP și RAT Cluj-Napoca. 

Moldovan a bifat RADP și RAT Cluj-Napoca! Ce mai urmează? 

Ciprian Moldovan s-a înfipt în fotoliile pregătite de partid în anul 2012 la Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca, unde a stat până în anul 2014, când a simțit nevoia să mai schimbe aerul și s-a mutat la Regia Autonomă de Termoficare Cluj-Napoca, iar în 2016 a predat ștafeta altor sinecuriști.  În perioada în care a încasat sume consistente de la regiile din subordinea Primăriei Cluj-Napoca, Ciprian Moldovan se lăuda pe rețelele de socializare cu acțiunile pe care le desfășura alături de fețe importante din PDL și, ulterior, PNL, precum Emil Boc, Daniel Buda, Ovidiu Câmpean, Radu Moisin, iar lista poate continua mult și bine. Fotografiile au fost păstrate la loc de cinste pe pagina de Facebook a lui Ciprian Moldovan, că nu se știe când și cum se mai învârte roata și poate se reîntoarce alături de liberali. Ar fi păcat să se piardă imaginile care atestă că a fost trup și suflet alături de PNL.  

Până atunci, Moldovan încearcă din nou marea cu degetul, așa cum a făcut în anul 2020, când a candidat pentru funcția de consilier local al comunei Baciu. Cine știe, poate Moldovan va fi una dintre propunerile AUR pentru funcția de primar al comunei. Cu toate acestea, nu putem să nu remarcăm că Ciprian Moldovan a omis să menționeze ce venituri a încasat în declarația de avere depusă odată cu candidatura în Consiliul Local Baciu. Acesta a lăsat câmpurile necompletate la secțiunea în care ar fi trebuit să fie notate veniturile realizate de declarant și de familia acestuia în ultimul an fiscal încheiat. Însă, Moldovan a demonstrat încă din primul moment în care a încercat să se lanseze în Consiliul Local Baciu că nu stă tocmai bine la capitolul „transparență”. În schimb, el a declarat că deține alături de soția sa un teren de 1800 metri pătrați în municipiul Cluj-Napoca, dobândit în anul 2016 prin cumpărare, două autoturisme, iar în conturile sale se pare că bătea vântul, nefiind declarat nici măcar un leu, dar figura cu datorii în cuantum de 45.000 de lei. Dacă ar fi să facem o comparație între declarația de avere completată de Ciprian Moldovan în anul 2020 și prima declarație de avere completată de acesta care datează din anul 2012, putem să spunem că situația financiară nu s-a schimbat, vorbind strict din punct de vedere a datoriilor și a bunurilor deținute, deoarece secretomania acestuia privind veniturile sale anuale a lăsat numai întrebări fără răspuns. 

Sinecuriștii care au rămas în sânul PNL și-au umplut conturile

Sinecuriștii plantați în funcțiile cheie din regiile subordonate Primăriei Cluj-Napoca au reușit să-și mărească averile de la un an la altul, răsărindu-le prin declarațiile de avere, mai ceva ca ciupercile după ploaie, case, terenuri, mașini, bijuterii și sute de mii de lei în conturi. Un exemplu elocvent în acest sens este tocmai fostul coleg al lui Ciprian Moldovan, Ion Pantelimon – directorul Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca. În anul 2007, Pantelimon a fost numit pentru prima dată în această funcție, însă după doi ani, a obținut postul de director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, unde a rămas până în anul 2012, când a intrat în Consiliul de Administrație al RADP și Ciprian Moldovan. Din anul 2013, Ion Pantelimon s-a întors în structura RADP Cluj-Napoca, iar un an mai târziu a preluat șefia instituției, funcție pe care o ocupă și în ziua de astăzi.   Declarațiile de avere completate de-a lungul timpului, dezvăluie cum au crescut veniturile încasate de Ion Pantelimon și cum și-a extins acesta portofoliul de proprietăți.  În declarația de avere completată la momentul numirii sale în funcție, în anul 2014, se arată că deținea un teren extravilan de 6200 mp, dobândit prin cumpărare în anul 2009, o casă de 270 mp în municipiul Dej, moștenită de soția acestuia Dorina Pantelimon, un autoturism marca Audi A4, fabricat în anul 2007 și declara că a înstrăinat un imobil în valoare de 80.000 de euro în zona Făget. La acel moment nu avea niciun ban în conturi și nicio datorie.  În cea mai recentă declarație de avere a directorului RADP Cluj-Napoca, completată anul acesta, se arată că, în anul 2022, veniturile încasate de la instituția pe care o conduce se ridică la 373.501 lei, aproximativ 31.125 lei pe lună. 

În toți cei peste 10 ani de activitate petrecuți la șefia RADP Cluj-Napoca, Ion Pantelimon nu și-a dezvăluit niciodată economiile în declarațiile de avere, cu toate că încasează sume fabuloase în fiecare lună.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.