Situaţia angajaţilor de la Fortpres SA rămâne “în coadă de peşte”. În fiecare săptămână sunt disponibilizaţi câte 3-4 muncitori, iar cei rămaşi se plâng de condiţiile de salarizare.

Liderul Cartelului Sindical “Alfa”, Grigore Pop afirmă că “mulţi dintre salariaţii de la Fortpres pleacă singuri şi nu sunt foraţaţi să demisioneze”. El a precizat că, într-adevăr există mai multe zvonuri legate de situaţia apărută la intreprinedrea desprinsă din fostul Combinat de Utilaj Greu, dar multe dintre acestea sunt neadevărate. De fapt, la Fortpres nu se poate vorbi acum de plecări masive, iar cei care decide să îşi dea demisia o fac deoarece nivelul salariilor este foarte scăzut. “ Vina nu este, însă, a angajatorilor. Din păcate, salariile sunt la nivelul realizărilor, dar din păcate, acesta nu acoperă necesarul real al oamenilor”, a completat Grigore Pop.
Angajaţii de la Fortpres sunt nemulţumiţi pentru că nu şi-au mai primit bonurile de masă şi că salariile le-au fost simţitor mai mici. Ei au apelat la ajutorul deputatului Mircia Giurgiu pentru a-şi rezolva problemele. Acesta a ridicat în plenul Camerei Deputaţilor problema privatizării Fortpres SA.
FORTPRES CUG este o societate comercială pe acţiuni cu un capital social de 8 398 650 RON, acţionariatul având următoarea componenţă:1. Industrialnîi Soiuz Donbassa – Ucraina : 95,561 %,  SIF Banat – Crişana S.A. : 3,082 %  şi alţi acţionari : 1,357 %
Societatea are, potrivit datelor oficiale, 410 angajaţi din care cca 280 sunt direct productivi. 95% din producţia realizată este destinată exportului.

Ligia Popa

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.