Compania de Apa Somes din Cluj-Napoca a decis, luni, întreruperea alimentarii cu apa, cu demontarea bransamentului, la 177 de clienti – companii si institutii -, ca urmare a acumularii unor restante în valoare totala de aproximativ 330.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presa al Companiei de Apa Somes, societatile care vor fi debansate de la reteaua de apa sunt Fundatia Prison Fellowship (datorii de 95.164 de lei), Amareto Impex – ferma Floresti (25.339 de lei), Club Roland Garros (17.381 de lei), Service Automobile (11.082 de lei), s.a.

”Serviciul va fi reluat dupa achitarea integrala a debitelor si a facturii curente, inclusiv taxa de închidere-deschidere, sau dupa asumarea unui angajament de plata esalonata a acestora, concomitent cu plata facturilor viitoare”, se arata în comunicat.

Lucian Croitoru, purtatorul de cuvânt al companiei a precizat ca cele patru nume mentionate sunt doar exemple de firme cu datorii importane. Alaturi de acestea, mai figureaza alte 173 de nume. Debransarea datornicilor se va face, însa, treptat deoarece Compania de Apa Somes nu îsi permite sa-si concentreze totsi angajatii în acest scop. Astfel, Croitoru a precizat ca media debransarilor va fi de 10-15 firme pe zi.

Reprezentantul companiei a precizat ca exista, totusi, posibilitatea de a se gasi solutii favorabile atât datornicilor, cât si furnizorului de apa.Li se va propune firmelor sisteme de plata esalonata a facturilor, în parallel cu achitarea celor actuale.

De fapt, “multe dintre firmele si institutiile atentionate de catre Compania de Apa Somes nu sunt la prima abatere. Acestea au fost, deja, atentionate si au semnat protocoale de plata esalonata a sumelor datorate, dar nu le-au respectat”, a precizat Lucian Croitoru.

Ligia Popa

LĂSAȚI UN MESAJ

V─â rug─âm s─â introduce╚Ťi comentariul dvs.!
Introduce╚Ťi aici numele dvs.