La Cluj s-a  înfiintat prima fundatie care sprijina femeia si care reflecta lucrurile dintr-o perspectiva pozitiva. “Women Solidarity” are ca scop principal apararea drepturilor femeilor si oferirea de încredere si siguranta acestora în plan socio-profesional.

Scopul înfiintarii Fundatiei „Women Solidarity” (WS) consta în apararea, sustinerea si promovarea drepturilor si intereselor legitime ale femeilor. Societatea îsi propune colaborarea cu societatea civila pentru identificarea si asigurarea mijloacelor necesare pentru înlaturarea situatiilor care genereaza conditii de inegalitate pentru femei si pentru acordarea sanselor egale de participare a femeilor si barbatilor la viata publica, domeniu social si profesional, sprijinarea si încurajarea femeilor sa urmeze procedurile legale adecvate pentru apararea propriilor drepturi precum si acordarea de sprijin si asistenta de specialitate femeilor care sunt victime ale discriminarii.

Fondatoarea fundatiei „Women Solidarity”, Nicoleta Postolache propune, în scopul atingerii obiectivelor propuse, organizarea de seminarii, campanii de constientizare a societatii în privinta egalitatii de gen, colaborarea cu alte fundatii si asociatii cu profil asemanator, organizarea de întâlniri la nivel interntional cu femei de succes atât în tara cât si în strainatate, editarea de reviste/brosuri, dar si acordarea unor premii femeilor de succes, stabilite în urma unor analize.

Aspiratii înalte pentru o viata mai buna

În momentul de fata, din fundatie fac parte aproximativ 50 de femei, dar dorinta fondatoarei este de a ajunge la un numar de 300, doar din municipiul Cluj – Napoca. Aspiratiile sunt de a se înfiinta, treptat, câte un centru „Women Solidarity” în fiecare oras mare din tara. Un lucru foarte important de care trebuie tinut cont este faptul ca Women Solidarity nu are decât o luna de la înfiintare. Într-un timp atât de scurt, fundatia a reusit deja sa se mobilizeze si sa organizeze prima întâlnire la nivel international – la Budapesta. “Noi dorim sa organizam câte o iesire la sase luni. Astfel, femeile membre pot vedea ca lumea nu se limiteaza doar la viata monotona pe care multe dintre ele o duc. O sa organizam întâlniri cu diferite femei de succes din tara si strainatate, care ar putea servi drept exemplu. Vrem sa le aratam barbatilor ca si noi putem realiza lucruri marete, ca suntem egali. Fundatia Women Solidarity nu se adreseaza femeilor cu probleme sociale. Noi încurajam femeile sa se avânte în lupta pentru o pozitie sociala mai buna”, ne-a marturisit Nicoleta Postolache, fondatoarea Women Solidarity. Însasi Nicoleta Postolache poate fi considerata un model demn de urmat, fiind o puternica femeie de afaceri, singura femeie din estul Europei care se ocupa de vânzarea camioanelor. “Eu provin dintr-o familie monoparentala din Lupeni. Mama m-a crescut singura si a muncit foarte mult sa ma tina. Asta nu poate inseama decât ca femeile sunt capabile de foarte multe lucruri marete, dar înca nu si-au descoperit curajul de care au nevoie”, a continuat aceasta. Detaliul care caracterizeaza “Women Solidarity” este acela ca din fundatie fac parte femei de toate vârstele, din toate categoriile sociale. Astfel, în aceasta fundatie putem întâlni femei doctor, femei taximetrist, femei de afaceri, coafeze sau vânzatoare. Toate pline de viata si cu o dorinta puternica de afirmare.

Adina Fartusnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.