Clujul va avea un nou cartier, Sopor, cu 70.000 de locuitori.

Sopor va fi un oraş în oraş, un orăşel în sine. Cât Mănăşturul pe vremea comuniştilor, pentru că acum, cu extensia Câmpului şi altele, are peste 300 de hectare, iar Sopor undeva la 237 de hectare. În noul cartier vor locui între 50.000 şi 70.000 de oameni. Vom alege cei mai buni experţi care să vină se ne spună cât de largi să fie bulevardele, unde va fi loc de grădiniţă, de şcoală, etc. Facilităţile necesare omului cotidian trebuie să fie amplasat la maximum 20 de minute de mers pe jos. Nu să îşi ducă copilul din Sopor la grădiniţă în Mănăştur. Trebuie să eliminăm din trafic. Avem exemplu negativ Bună Ziua, construit de privaţi care nu au lăsat loc pentru aceste facilităţi. Vedeţi că ne străduim de 3 ani să lărgim strada. Vreau ca Sopor să fie un model de referinţă pentru România, un cartier ca la carte. Dacă laşi dezvoltarea doar în mâna privaţilor, care vin şi îşi fac fiecare bloc cum vor, pierzi din vedere ansamblul. Vom alege cei mai buni experţi„, a declarat primarul Emil Boc, în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj.

Concursul pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) Sopor va avea premii consistente. Premiul I (contractul de proiectare) – 2.800.000 lei plus TVA, premiul II – 120.000 lei, premiul III – 70.000 lei.

2 COMENTARII

 1. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  Nu mai pot de ras. O trecem si pe asta la lista:
  1. Tunel pe sub Feleac+telegondola pe Cetatuie=Funar
  2. Somes navigabil+ tren suspendat pe Soms= Nicoara
  3. Metrou + tunel pe sub centru + cartiere noi (tineret, sopor)=???
  Auzi acolo „Vom alege cei mai buni experţi care să vină se ne spună cât de largi să fie bulevardele, unde va fi loc de grădiniţă, de şcoală”, nebunia unui pitic.
  :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Mi-ati inseninat sarbatorile, fff tare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here