Spitalul de Copii Cluj și Spitalul Oncologic se află pe lista posibililor beneficiai a unor fonduri europene în valoare de 71,6 milioane de euro.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a prezentat în ședința de guvern de informații despre contractarea fondurilor destinate spitalelor din rețeaua COVID-19. Finanțările de 350 de milioane de euro sunt asigurate prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM). În cadrul apelului spitalele pot deconta retroactiv cheltuielilor realizate începând cu 1 februarie.

Alte 95 de cereri se află în pregătire și urmează să fie transmise spre evaluare în perioada următoare. Proiectele sunt evaluate de către Autoritatea de Management a POIM, în parteneriat cu Ministerul Sănătății (MS), ce asigură analiza investițiilor propuse privind dotarea unităților sanitare publice, atât prin prisma oportunității, cât și a necesității dotării lor, în baza procedurilor stabilite la nivelul acestei instituții.

Cine a depus cereri din Cluj

Solicitant: Județul Cluj
Proiect: Dotarea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca în contextul pandemiei COVID-19
Valoare: 2,56 milioane euro

Solicitant: Județul Cluj
Proiect: Consolidarea capacității județului Cluj în gestionarea crizei sanitare COVID-19
Valoare: 3,21 milioane euro

Solicitant: Institutul Oncologic Prof. Dr. I. Chiricuță Cluj-Napoca
Proiect: Creşterea capacităţii de diagnosticare şi îngrijire a pacienţilor oncologici şi a personalului propriu în perioada crizei sanitare COVID-19
Valoare: 1,26 milioane euro

Apelul de proiecte este deschis în perioada 15 mai– 30 septembrie. Pot depune proiecte unități sanitare publice pentru care MS stabilește necesitatea dotării; MS / alte autorități publice centrale și autorități publice locale, sau unități aflate în subordonarea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, pentru achiziții necesare gestionării crizei de sănătate publică; Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here