Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) primeşte cererile pentru prima pe exploataţia de bovine până la 31 mai. Prima se acordă o singură dată pe an, în funcţie de efectivul de bovine înregistrat în Registrul Naţional al exploataţiilor la data de 31 ianuarie 2008. Solicitanţii primei trebuie sa îndeplinească următoarele condiţii: exploataţia să fie de minimum 3 capete de bovine, vârsta bovinelor să fie de minimum 6 luni, exploataţia să fie îngregistrată în Registrul Naţional al exploataţiilor la data solicitării primei şi să nu aibă datorii restante la bugetul de stat şi la bugetul local.
Pentru a beneficia de sprijinul financiar, crescătorii de bovine trebuie să depună o cerere tip la centrele judeţene sau locale ale APIA. Pe lângă această cerere, solicitanţii mai trebuie să prezinte o copie după buletinul de identitate/ sau Codul Unic de Înregistrare, o declaraţie pe propria răspundere că nu au datorii la bugetul de stat şi la bugetul local, dovada unui cont bancar, pentru persoane fizice, sau cont de trezorerie pentru persoane juridice, o declaraţie pe propria răspundere că animalele pentru care se solicită prima nu au fost eligibile în anul 2008, pentru exploataţiile nou înfiinţate şi documentul care atestă provenienţa animalelor pentru care se solicită prima, pentru exploataţiile nou înfiinţate.
APIA a specificat faptul că pentru anul 2009 prima pe exploataţie se acordă şi producătorilor agricoli cu ferme nou înfiinţate, în perioada 1 februarie 2008 – 31 ianuarie 2009. Valoarea ajutorului financiar va fi stabilită prin Hotărâre de Guvern, în funcţie de numărul animalelor eligibile rezultat în urma controalelor. În 2008, fermierii au primit un sprijin financiar de 495 de lei pe cap de animal.
 
(S.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.