CFR a lansat licitația pentru modernizarea stațiilor de călători din Dej și Beclean, investiția în amebele obiective fiind de 78 milioane lei, fără TVA.

Licitația publică lansată acum de Sucursala Regională CF Cluj (SRCF Cluj) vizează elaborarea proiectelor tehnice și execuția lucrărilor de modernizare a clădirilor de călători din două stații de cale ferată, Beclean pe Someș și Dej Călători, valorile financiare estimate pentru fiecare stație CF fiind următoarele: stația Beclean pe Someș – 39,757 milioane de lei – 43,047 milioane de lei, fără TVA, iar stația Dej Călători – 32,243 milioane de lei – 34,988 milioane de lei, fără TVA. Sursa de finanțare pentru modernizarea clădirilor de călători din cele două stații de cale ferată va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile din Programul Transporturi și de la bugetul de stat, iar durata pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor este de 29 de luni. Modernizarea clădirilor de călători, din stațiile CF Beclean pe Someș și Dej Călători, include următoarele lucrări principale: clădire nouă pentru călători în stația Beclean pe Someș; clădire modernizată în stația Dej Călători; spații interioare moderne cu săli de așteptare, case de bilete, spații speciale cu destinația Mama și copilul, spații comerciale; modernizarea grupurilor sanitare, inclusiv grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilități; modernizarea peroanelor de la linia 2 în stația Beclean pe Someș, respectiv de la linia 1 pentru stația Dej Călători, marcaje direcționale (colorate și tactile) pentru persoanele cu deficiențe locomotorii, bănci pentru călători, sistem audio și electronic pentru informarea publicului călător, sistem video de supraveghere, panouri informative, panouri publicitare, rețea Wi-Fi etc.; parcare auto și rastele pentru biciclete; spații pentru activitate feroviară; modernizarea instalațiilor de telecomunicații, siguranța circulației; reamenajarea spațiilor verzi. Anunțul de participare la licitația deschisă și documentația de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP). Termenul limită pentru primirea ofertelor este 26 septembrie 2023, cu deschiderea ofertelor în aceeași zi, la ora 15:00, se spune în comunicatul CFR SA. 

1 COMENTARIU

  1. Cea din Dej, după cum arată, n-a mai fost măturată din 1989 pînă azi darămite văruită sau curățat sticla de la ferești. Nu e vorba de bani, e vorba de bună-voință. Cu siguranță au pe ștatul de plată măcar o femeie de servici. Dar cînd șefii puși politic, a se citi cumetrii, le este rușine în lumea lor să zică că-s șefi de gară și, poate, nici nu dau pe la birou, nu-i de mirare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.