Fenomenul de muncă la negru ia amploare pe zi ce trece în comunitatea locală, unde sute de persoane au fost depistate că lucrează fără acte legale.
Munca la negru a devenit o problemă la nivelul întregi țări. În urma controalelor efectuate anul trecut, inspectorii de muncă au scos la iveală o cifră îngrijorătoare a românilor care lucrează fără acte legale, aproximativ 9000 de români, dintre care 64 de adolescenți cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani.
Cele mai recente date ale Ministerului Muncii arată că în Cluj nu mai puțin de 374 de persoane au fost depistate muncind fără o formă legală, poziționând județul pe locul 5 la nivel de țară. Cele mai multe persoane care munceau la negru au fost în Arad (1706 de persoane), la mică distanță fiind Bucureștiul (1685 de persoane) și Timiș (1169 de persoane), potrivit hotnews.ro.
Ministerul Muncii a dezvălui la finalul lunii trecute, în Parlament, care sunt statisticile cazurilor de muncă nedeclarată. Datele publicate mai arată că la finalul anului trecut peste 5,72 milioane de persoane au fost înregistrate ca fiind agajate cu contracte individuale de muncă, dintre care peste 130.000 depășind vârsta de 65 de ani. Estimările unor economiști arată că în România 1.9-2 milioane de români ar munci la negru.
Citește și: Nemulțumirile clujenilor în orașul de 5 stele al lui Boc: Nu putem cumpăra o apă sau un pachet de biscuiți.