Magistrații Curții de Apel Cluj au respins ca nefondate, în urmă cu puțin timp, apelurile declarate de către omul de afaceri Stelian Ilea, acuzat de evaziune fiscală, și societatea Superforta SRL, parte responsabilă civilmente, împotriva sentinței de pe fond, care-l condamna la patru ani de închisoare cu suspendare și plata a milioane de lei drept despăgubiri către stat. Hotărârea instanței clujene este definitivă și executorie.

„In baza art 421 pct 1 lit b Cprpen respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj, inculpatul IS si partea responsabila civilmente S SRL – in faliment, prin lichidator judiciar New Insolvency SPRL, impotriva sentintei penale nr 318 din 15 10 2015 a Tribunalului Cluj, pronuntata in dosar nr 3184/117/2012. In baza art 275 alin 2, 3 Cprpen obliga apelantii – inculpatul IS si partea responsabila civilmente S SRL , in faliment, prin lichidator judiciar New Insolvency SPRL – sa plateasca fiecare, cate 400 lei, cheltuieli judiciare catre stat, restul cheltuielilor judiciare avansate de stat ramanand in sarcina acestuia. Definitiva.”, se arata in minuta hotararii pronuntate in cursul zilei de ieri.

Stelian Ilea fusese trimis in judecata sub acuzatia de evaziune fiscala, fiind condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare. ANAF Cluj a incercat de-a lungurl procesului inceput in 2010 sa recupereze suma de 2.719.137 lei, reprezentand debitul datorat din impozite si contributiile aferent bugetului de stat, precum si suma de 1.614.658, reprezentand majorari si penalitati de intarziere.

Impotriva lui Stelian Ilea a inceput urmarirea penala in anul 2010, acesta fiin acuzat ca intre octombrie 2009 si octombrie 2010 a ascuns sursa impozabila, respectiv venitul realizat din contul de investitii al asigurarilor pe care le-ar fi acordat salariatilor ca venit salarial fara a-l supune impozitarii in prealabil.

Potrivit anchetatorilor, actele de la Inspectoratul Teritorial de Munca, in speta Contractele Individuale de Munca, mentioneaza mult mai putine ore lucrate si un salariu mult mai mic decat cele realizate, respectiv primite de catre angajatii societatii, astfel ca Superforta platea contributii mai mici decat prevede legea pentru respectivele venituri salariale. In plus, diferenta dintre cele doua sume de bani era virata sub forma unei asigurari de sanatate si de viata, rascumparata lunar de banca. Fisele care arata orele concrete de pontaj au fost realizate de sefii de post, dar nu au fost semnate de angajatii care erau platiti in baza acestora.

Impotriva sentintei de fond, pronuntata de catre magistratii Tribunalului Cluj, prin care Ilea era condamnat la patru ani de inchisoare cu suspendare, atat inculpatul, cat si societatea Superforta SRL, partea responsabila civilmente sauParchetul de pe langa Tribunalul Cluj au declarat apel, cauza judecandu-se la Curtea de Apel Cluj, scrie bzc.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.