Pentru spațiile în care se dorește o igienizare completă, într-un timp cât mai scurt și fără efecte adverse, iradierea se dovedește a fi soluția ideală. Utilizarea razelor ultraviolete pentru a elimina microorganismele periculoase din apă, aer sau de pe suprafețe este considerată a fi cea mai eficientă și sigură metodă existentă la ora actuală. SPECTRA Professional UV Solutions este locul în care există zeci de variante de sterilizatoare UV adaptate nevoilor tuturor domeniilor de activitate!

Ce sunt sterilizatoarele UV?

Sterilizatoarele sunt sisteme de dezinfecție care utilizează radiațiile UV-C în vederea eradicării imediate a tuturor virusurilor, bacteriilor, germenilor, ciupercilor sau a mucegaiului care există în aria de acțiune a razelor emise de lampă.  

Cum funcționează sterilizatoarele UV?

Modalitatea de funcționare a acestor dispozitive este foarte simplă și ușor de înțeles, punctul principal de interes fiind lumina ultravioletă UV-C. Odată emisă, aceasta poate distruge până la 99,99% din microorganismele prezente, dezintegrându-le materialul genetic, devenind astfel incapabile să se mai înmulțească. Sterilizatorul este dotat cu una sau mai multe lămpi UV-C care produc astfel de radiații odată ce sunt conectate la o sursă de curent electric.

Montat într-o zonă optimă, acesta se activează fie printr-o apăsare de buton, fie automat, la cicluri prestabilite, emițând lumina UV-C. Iradierea se face în doar câteva secunde, spațiul vizat devenind instant perfect igienizat și sigur.

Care sunt beneficiile utilizării sterilizatoarelor UV-C?

https://www.spectra.ro/
produse/p/spectra-uvc-mobile-
360-sistem-uv-pentru-
dezinfectia-aerului-si-
suprafetelor/
  

Sterilizarea UV este o soluție care aduce numeroase avantaje atât în ceea ce privește rezultatele oferite, cât și factorul financiar sau grija pentru mediu. Am menționat deja că utilizarea unor astfel de sisteme asigură eliminarea în totalitate a germenilor de pe anumite suprafețe, completand  cu succes metode clasice de dezinfecție.

Mai mult decât atât, este și o soluție ecologică, dat fiind faptul că permite reducerea utilizării substanțelor chimice toxice, Nu generează efecte adverse și este recomandată chiar și pentru mediile foarte vulnerabile în fața contaminării cum ar fi cele medicale sau alimentare.

Nu în ultimul rând, sterilizarea UV este eficientă și din punct de vedere economic, costurile de achiziție, montare și mentenanță fiind foarte mici. Este necesară doar înlocuirea lămpilor o dată pe an pentru performanță maximă, în timp ce consumul generat de acestea este mic in comparatie cu avantajele pe care le confera dezinfectia microbiologica.  

Ce opțiuni de produse oferă Spectra în ceea ce privește sterilizatoarele UV?

SPECTRA Professional UV Solutions este un magazin profesional de echipamente pentru dezinfecție UV unde sunt disponibile diverse sisteme dintre care fiecare client să poată alege în funcție de propriile nevoi. Acestea se împart în trei categorii principale care, pe alocuri, se pot suprapune: sterilizatoare pentru apă, aer sau suprafețe. Acestea, la rândul lor, se concentrează pe anumite obiecte sau proceduri de dezinfecție în așa fel încât intensitatea razelor propagate să fie ajustate conform pentru eficiență maximă. Sunt propuse așadar sterilizatoare pentru obiecte medicale; cuțite sau alte elemente metalice; pentru suprafețe ample, pentru bazine cu apă potabilă, de stocare, piscine sau centre spa, pentru sisteme de aerisire, pentru bucătării și multe alte variante ajustate cerințelor clienților.

Cum pot fi utilizate sterilizatoarele UV în diverse domenii?

Fiecare industrie de activitate este expusă unor rigori clare de igienă și curățenie care influențează calitatea serviciilor prestate. Dat fiind faptul că există sterilizatoare special dezvoltate pentru aplicații specifice, alegerea și utilizarea acestora este foarte facilă. Sistemele UV se montează, în zone ferite și sunt programate la intervale specifice de timp ori se optează pentru declanșare manuală. Este important să se țină cont de recomandarea producătorului în ceea ce privește utilizarea în prezența sau în absența personalului. Pentru o alegere cât se poate de corectă, specialiștii SPECTRA Professional UV Solutions propun servicii profesionale de consultanță în achiziție.

Sterilizatoarele UV – soluție facilă și rapidă de dezinfecție și igienizare a tuturor spațiilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.