Borșa-Cătun, un sat din comuna Borșa, județul Cluj, a fost grav afectat de ploile din ultima săptămână. Acesta are principala cale de acces către drumul 109 blocata din cauza apei care nu permite trecerea nici macar cu automobilul.

Un cetățean ne-a sesizat problema și a specificat că din cauza condițiilor, atât mașinile cât și localnicii rămân blocați pe drum. Acesta susține că s-a adresat autorităților locale în vederea construirii unui pod dar acesta nu i-au dat un răspuns.

„Vreau sa se faca ceva pentru bătrâni și acest sat,unde nu au un pod pe care sa treaca sa poata ajunge la strada principala, unde strada principala e blocată sa poti ajunge cu masina in satul Borsa ,iar pentru asta toate mașinile sunt obligate să treacă prin această comună, unde este o vale mare ,unde am si ramas blocată cu masina eu si alti oameni la rândul lor,unde drumul plin de pietriș s-a stricat ,unde mașinile merg cu o viteza neadecvată având în vedere că pe acel drum umblă bătrânii si pot fi accidentați.” a declarat cetățeanul

Am contactat-o pe primărița comunei, Mariana Secară, care ne-a explicat că fenomenul e produs și din cauza alunecarilor datorate constructiilor in zona. Aceasta ne-a asigurat că, pentru circulația cetățenilor, un pod care face legătura între cătun și drum este deja existent la o distanță de 500de metri de locul inundat. Aceasta a mai precizat că situația va fi remediată complet la mijlocul lunii septembrie, când echipa de construcții ar trebui să finalizeze proiectul în cauză.

2 COMENTARII

  1. Acolo unde Primăria turuie că există rute ocolitoare dar nu dă răspuns, varianta e schimbare de vot la butoi cu unul la urne ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here