Necesitatea urgenta de alocare a 6% din PIB pentru educatie e dezbatuta astazi in cadrul unei mese rotunde, la Bucuresti, de catre reprezentantii grupurilor sociale implicate direct in domeniul educatiei. Organizatorii sunt Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), Consiliul National al Rectorilor (CNR), Consiliul National al Elevilor (CNE), Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti – Invatamantul Preuniversitar (FNAP-IP), Federatia Nationala Sindicala ,,Alma Mater”, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Sindicatelor din Educatie ,,Spiru Haret”.

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a participat Luni, 28 octombrie, la o intalnire cu reprezentantii Guvernului pentru a discuta despre nemultumirile studentilor legate de finantarea educatiei. Studentii au cerut garantii din partea Guvernului privind respectarea articolului din Legea Educatiei Nationale care presupune alocarea a 6% din PIB pentru educatie, articol a carui implementare a fost amanata de Ministerul Finantelor Publice pana la 1 ianuarie 2014.

”Inca o data, nu a existat nicio asumare clara cu privire la cresterea finantarii educatiei, care in ultimii ani s-a invartit in jurul valorii de 3% din PIB. Ba mai mult, reprezentantii Guvernului se ascund in spatele fondurilor europene pe care ar putea sa le atraga universitatile, recomandand studentilor sa gaseasca ei solutii pentru alocarea a 6% din PIB pentru educatie, in conditiile in care acest lucru este prevazut in Legea Educatiei Nationale si in Pactul National pentru Educatie, semnat de toate partidele parlamentare in 2008. Prin urmare, se pare ca din perspectiva Guvernului responsabilitatea cresterii finantarii educatiei este fie a universitatilor, fie a studentilor, nicidecum a guvernantilor”, arata ANOSR.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.