Trei dintre cele mai mari companii aeriene din China cer despăgubiri de la compania americană Boeing pentru menținerea la sol a avioanelor 737 Max, potrivit unor rapoarte de presă de stat, informează cei de la BBC.

Decizia de a întrerupe zborurile cu avioanele 737 Max a fost luată de către autoritatea de reglementare locală, după ce două accidente au avut loc, accidente ce au implicat avionul american.

Cele trei companii chineze: AirChina, China Southern și China Eastern cer despăgubiri pentru pierderile pe care aceștia le-au suferit, dar și pentru livrările întârziate ale aparatelor de zbor 737 Max.

Blocarea la sol a 53 de aparate de zbor și întârzierea livrărilor au generat pierderi importante, cu toate că o sumă aproximativă nu a fost anunțată, spun chinezii.

La cererea de despăgubire care a fost făcută în plin război comercial între cei de la Washington și Beijing, se mai implică și Turkish Airlines și Ryanair, care plănuiesc să ceară și ei despăgubiri companiei americane.

Decizia care a fost luată după cele două accidente de aviație soldată cu aproape 350 de morți, a fost una care a însemnat pierderea a sute de milioane de dolari pentru companiile aeriene.

Accidentele au fost legate de faptul că s-a folosit un nou sistem de control al aparatelor de zbor, noul sistem de control având rolul de îmbunătățirea manevrabilității avionului.

O întâlnire intre 57 de agenții din 33 de tări va avea loc în Texas, întâlnirea la care va lua pare și Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației.

Timiș Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here