Acuzațiile referitoare la agentul de poliție Andrei Crișan, de la Secția 1 de Poliție Cluj-Napoca, continuă. Polițistul este învinuit că activează în mai multe business-uri în care sunt implicați chiar și alți agenți de poliție.

Prin intermediul unor surse, Gazeta de Cluj a aflat că Andrei Crișan s-ar ocupa cu vânzarea de autovehicule second-hand de cel puțin 5 ani de zile, împreună cu agentul Cazac Mirel, angajat la Biroul Rutier Cluj.

Potrivit informațiilor transmise ziarului, autoturismele ar fi cumpărate din Franța, Olanda și Germania, prin intermediul unor așa numite firme fantomă, pentru a deduce TVA-ul.

Acești doi agenți de poliție „asociați” – Andrei Crișan și Cazac Mirel – au deținut o spălătorie auto pe strada Câmpul Pâinii, pe care au vândut-o în jurul lunii octombrie, potrivit informațiilor pe surse.

În spălătoria auto în cauză, cei doi „asociați” își cosmetizau autoturismele aduse pentru vânzare.

Daune presupuse, distrugeri de mașini și credite la bancă

La această spălătorie au activat de-a lungul timpului mai mulți angajați, fiecare dintre ei având parte de câte o scenă sau pățanie cu polițistul Andrei Crișan.

Unul dintre angajați a fost obligat de către agentul de poliție să scoată credit de la bancă pentru a restitui o sumă de bani, deoarece Andrei Crișan pretindea că angajatul îi este dator în urma unei presupuse daune a unui autovehicul aflat la spălat.

În timpul acestui business cu spălătoria, agentul de poliție Andrei Crișan împreună cu agentul Cazac Mirel s-ar fi ocupat și cu distrugerea autoturismelor – făcând bani de pe urma accidentelor prin sistemul Asigurare RCA și Casco.

Mașinile erau înmatriculate sau înregistrate la Primăria Cluj-Napoca, pe numele diferiților angajați – prieteni și/sau rude ai agenților de poliție, astfel încât să nu se poată dovedi implicarea lor în aceste daune.

Cazac Mirel deține un mercedes GLE Coupe AMG cu o valoare de cel puțin 40.000 Euro, ce deținea numărul de înmatriculare CJ038803, un Audi A7 Sline cu o valoare de cel puțin 30.000 euro, cu număr înmatriculare CJ08CZC, și alte câteva mașini care sunt cumpărate pentru revânzare împreună cu Andrei Crișan.

Agentul Crișan dispune la ora actuală, potrivit surselor, pe lângă autoturismele pe care le deține împreună cu agentul Cazac Mirel, de un BMW 730 M packet, cu o valoare de cel puțin 30.000 de euro, cu numere de înmatriculare diferite. Concret, numere de Franța, numere roșii și numere de România.

Pare că agentul Crișan, lucrând la Poliție, își permite să distribuie autoturismelor numere de înmatriculare în funcție de vreme.

Nu în ultimul rând, surse au subliniat că agentul Andrei Crișan a lovit, acum câteva luni, o autospecială a Poliției Române și a încercat să își mușamalizeze fapta prin vopsirea elementelor lovite ale autoturismului.

Ce spun autoritățile

Gazeta de Cluj a înaintat mai multe solicitări către autoritățile clujene pentru a afla istoricul agentului Crișan, precum și al agentului Cazac Mirel.

Citește și Afacerile ilegale cu mașini ale unui polițist clujean. Acuzații de instigare la violență

În urma acuzațiilor anterioare aduse la adresa agentului de poliție Andrei Crișan, ziarul a cerut un punct de vedere din partea IPJ Cluj, iar reprezentanții instituției au transmis că aspectele evidențiate în articol constituie obiectul verificărilor efectuate de Biroul Control Intern.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a transmis că Ministerul public nu poate furniza informații privind istoricul complet sau antecedentele penale, contravenționale sau administrative ale agentului Andrei Crișan, deoarece nu se află în posesia lor.

Din cercetările autorităților efectuate în aplicația Ecris Prosecutors 2007, însă, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca nu s-a identificat niciun dosar în care agentul Andrei Crișan să fie cercetat sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de ultraj.

În acest sens, răspunsul IPJ Cluj a relevat faptul că istoricul sau antecedentele de orice fel ale polițistului în cauză nu reprezintă informații de interes public, astfel încât nu a furnizat alte explicații.

Referitor la acuzațiile din articolul publicat astăzi, ziarul a încercat să ia legătura cu persoanele acuzate în repetate rânduri pentru a le cere un punct de vedere, însă fără succes.

De asemenea, au fost adresate noi cereri către autoritățile clujene și s-a solicitat inclusiv explicitarea măsurilor luate de către IPJ Cluj, în urma controalelor efectuate de Biroul Control Intern.

Până la momentul redactării acestui articol, autoritățile solicitate nu au transmis un răspuns oficial, însă ziarul va publica informațiile de interes în momentul în care va intra în posesia lor.

Nu în ultimul rând, potrivit informațiilor primite, mai multe sesizări urmează a fi depuse la Parchet după data de 1 ianuarie, astfel încât autoritățile judiciare să înceapă și ele demararea unor controale referitoare la acuzațiile aduse.

16 COMENTARII

 1. Ha ha ha. A scăpat militianu. Militia si procuratura nu spun nimic despre hotu lor. La anu o sal faca sef peste militieni si o sa dea drumu la smenuri. Ha ha ha. Asta o sa fie ministru la militieni. Hot sef.

 2. VEDETIVA DE TREABA VOSTRA MA SARACILOR!!! OMU FACE BANI SI SA DESCURCA. CE VA F TE GRIJA DE EL SCLAVILOR. LASAI SA LATRE PA FRAERI RESPECT OMULE. RUPELE CAPU LA PAPAGALI

 3. Ultrajul comis de crișan e real. Polițistul lovit de către acesta se numește Stângaciu și activează tot în cadrul secției 1. Agresiunea a avut loc în incinta postului de poliție transport feroviar Cluj-Napoca. A fost deschis un dosar penal pt săvârșirea infracțiunii de ultraj față de crișan și a infracțiunii de purtare abuzivă față de stângaciu și au fost audiați la parchet toți polițiștii prezenți în incinta respectivului post. Ulterior,s-a renunțat la urmărirea penală față de aceștia considerându-se că fapta nu prezintă interes public. Iar controlul intern de la ipj cluj le-a dat câte o mustrare scrisă. Având în vedere că a scăpat de o acuzație extrem de gravă, crișan și-a reluat activitatea infracțională (trafic,evaziune,înșelăciune,lovire). Atâta timp cât la conducerea ipj se află un controversat șef,prieten al interlopilor, acest polițist va activa în structurile instituției. Va fi „cercetat” de către controlul intern până se va uita sau până la prescrierea faptelor. Povestea de succes a polițistului infractor, crișan andrei, continuă. Noapte bună Cluj-Napoca. P.s. Felicitări pentru articolul de investigație prezentat, dar organele statului nu vă vor prezenta niciodată datele solicitate si se vor ascunde în spatele unor artificii juridice pentru a-l proteja pe infractor.

 4. Cum adica nu e interes public? Ce povesti is astea? Eu daca bat un politist fac puscarie la greu. Nu se poate asa ceva. Asta e o minciuna sau e cel mai grav abuz posibil facut de procurori. Daca dai o palma la politist nu scapi fara parnaie. Cum e posibil sa faci ultraj sa nu fi condamnat si sa mai fi politist? Sigur politistul e sageata sefilor si a procurorilor. Crisan face bani si infractiuni iar șefi il acopera. Dupa aia fac prada para-para. Auzi bă. Ultraj trafic de masini lovire inselaciune incompatibil cu funtia. Astai alcapone de la cluj. Doamne feri si apara.

 5. Foarte bun articol de investigatie, felicitari! Dar pentru un punct de vedere nu trebuie sa va adresati numai IPJ Cluj – e destul de logic ca sefii astora sunt la curent cu bisnita pe care o fac – si poate chiar partasi, altfel ar fi aflat demult si i-ar fi dat afara. Trebuie sa va adresati conducerii Ministerului de Interne si a Politiei Romane – la Bucuresti, direct. E inadmisibil ca in Politia Cluj sa existe un astfel de grup de infractionalitate organizata.
  Succes mai departe!

 6. Haha ați șters comentariile care ii blamează pe persoanele care v-au îndemnat sa scrieți articolul asta de doi lei Danica surlicaule, fomistule frizer ordinar, ii barfesti pe toți prietenii tai cu care te petreci la Noa la vip, pe banii lor. Foarte interesant cum ștergeți comentariile care nu sunt în defavoarea persoanelor despre care este scris articolul, dar voi face poza și dacă îl ștergeți vom proceda altfel!!! Sa vedeți atunci defăimare. La revedere. DANIK SIFONAR MANGLITOR

 7. Se vede ca la mijloc este 5% adevăr și se încearcă o răzbunare !!!
  Mult mult prea slab redactorul !
  Omul nu beneficiază de prezumția de nevinovăție Cum prevede legea ?

 8. După cum a spus și Sergiu, ar trebui sesizat corpul de control al MAI sau o scrisoare către IGPR. Felicitări pentru articol, din păcate cazul nu e singular in poliția Cluj…dar vorba aia, Peștele de la cap se împute…Succes și așteptam pe viitor rezultatul articolului.

 9. Este corect și foarte bine că polițiștii fac afaceri și, mai ales bani la ce salarii nașpa au. Sunt civili așa că beneficiază de toate drepturile civile ca și oricare alte categorii sociale deci să facă și politică, să se poată înscrie în partide și să-i amendeze ăia din #usr pe ăia din #psd și ăia din #udmr pe ceilalți și să candideze la alegeri pe liste…. Toți ar trebui să fie lăsați să facă și afaceri exact ca și oricare alt cetățean.

 10. Ieri o fost vizitat de mascati domnul Crisan. I s-a terminat cariera de antreprenor. Dar ati putea face o ancheta de presa si o sa descoperiti ca majoritatea politistilor au afaceri prin interpusi. Puteti incepe cu Colta Simion de la Sectia 5. El tot in domeniul auto activeaza, samsar adevarat, numa masini de peste 30.000 de euro vinde. Le cosmetizeaza la spalatoria Joy in Grigorescu care e tot a lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here