În tabăra organizată în Complexul Platoul Soarelui din Straja se află 12 copii, majoritatea fiind din Bucureşti, dar şi Timişoara sau Mioveni. Ei sunt îndrumaţi de un colectiv de specialişti din care fac parte, printre alţii, un medic nutriţionist, un psiholog şi doi profesori de sport.

În fiecare zi nutriţionistul stabileşte un meniu special, în funcţie de programul stabilit, astfel încât copiii să se poată bucura de toate activităţile obişnuite într-o tabără. Regimul caloric este unul adaptat copiilor, acesta fiind împărţit în trei mese principale şi două gustări. În fiecare zi cei mici sunt angrenaţi în diverse jocuri, prin practicarea cărora au un consum mare de energie şi, implicit, de calorii.

‘Facem drumeţii, căţărări, antrenamente sportive, jucăm fotbal. Mergem la ştrand, iar într-o seară o să dormim în corturi. Părinţii copiilor au mare încredere în noi pentru că nu am avut niciun fel de incident, iar cei mici sunt încântaţi de ceea ce fac în tabără’, a adăugat Marius Fodoran.

Organizatorii îşi propun ca la sfârşitul taberei copiii să se deprindă cu obiceiurile de viaţă sănătoasă, pe care să le continue şi atunci când sunt acasă, în familie şi cu prietenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here