Ambruș Gellerd este un tânăr în vârstă de 20 de ani, trăitor în comuna clujeană Dăbâca. Acesta, având urme consistente de lovituri în jurul ochilor, pășește în sala de așteptare a I.M.L.Cluj, unde îndeplinește apoi formalitățile necesare pentru a fi consultat de către medicii legiști. Mărturisește că a fost “marcat” în jurul ochilor, cu opt pumni, numărați,  de cel mai bun prieten al său, încă din copilărie, care n-a putut suporta faptul că a înscris un gol în poarta echipei sale. Acum tânărul este hotărât să-l dea pe mâna justiției pe cel care i-a fost ca un frate și să-și revizuiască și ideile despre acest sentiment, prietenia…

Gellerd este un tănăr bine făcut, care muncește la “topor și țapină” în zona comunei Dăbâca. E însoțit la I.M.L.Cluj de către mama lui, care-l petrece îngrijorată cu privirea. Tânărul, stăpân pe sine, povestește că sâmbătă 8 septembrie a fost victima lui Ștefan, un băiat din sat mai tânăr decât el cu un an – cel mai bun prieten al său de până atunci –   împreună cu care a crescut pe ulițele satului și a petrecut nenumărate zile frumoase de-a lungul anilor! Mărturisește acesta, zâmbind amar, ca și cum ar fi avut de-a face cu o situație absurdă și în același timp jenantă: “Sâmbăta trecută jucam fotbal, la o singură poartă, pe terenul de fotbal din comună și tocmai dădusem un gol. Ștefan, din motive pe care nu le pot înțelege în ruptul capului, m-a înjurat, iar eu i-am zis doar atât, în glumă: ”Și tu… Hai să continuăm”! El a zis ”Bine” –  și când m-am aplecat să dau mingea la portar m-am trezit atacat de acesta, pe la spate – și pocnit într-o serie de opt pumni, numărați de mine… N-am reacționat, ca nu cumva să mă pierd cu firea și să-l fac praf și să am apoi probleme cu legea. Imediat după ce s-a oprit din “acțiune” mi-a spus, imperturbabil, că pot să-l reclam la poliție, fiindcă va suporta fără probleme consecințele”… Între timp – mărturisește Gellerd – sângele îi curgea, din belșug, din nas, îmbibându-i bluza până la refuz. Apoi arată că s-a deplasat rapid până acasă, de unde a anunțat poliția și ambulanța. “A venit salvarea, m-a dus la Spitalul Municipal Gherla, însă de acolo medicii m-au transferat la Cluj, la O.R.L., unde mi s-a pus un tub în nas și în continuare m-au ținut două zile sub tratament – până luni, când mi-au dat drumul acasă”, explică în continuare tânărul. Este poftit curând în cabinetul de consultații al I.M.L., de unde se întoarce rapid cu un certificat în care i-au fost recomandate două săptămâni de îngrijiri medicale. Explică tânărul, înainte de a părăsi instituția medicală clujeană: “Imediat ce-mi mai revin puțin o să fac plângere penală împotriva fostului meu mare prieten, asta pentru că nu și-a cerut nici măcar scuze pentru fapta lui… Nu-mi trebuie nimic material de la el,  dar noi nu-l vom ierta fiindcă văd că e capabil, la nervi, să omoare pe oricine – și n-aș vrea ca să li se întâmple și altora ce mi s-a întâmplat mie sâmbăta trecută ”!

A fost un apel la numărul de urgență 112 și a intervenit un echipaj de la Secția de Poliție Rurală Gherla. Acesta a consemnat starea de fapt într-un dosar, sub aspectul comiterii infracțiunii de loviri sau alte violențe, însă la acel moment partea vătămată nu a dorit să depună plângere. Dacă se va prezenta la poliție în termen de 90 de zile și va face plângere se vor declanșa activități de cercetare penală față de autor”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here