Femeia în vârstă de circa 35 de ani, bărbătoasă, aşteaptă pe coridoarele I.M.L. Cluj să fie poftită în cabinetul de consultaţii.  E îmbrăcată sport iar faţa îi e acoperită de un bandaj enorm. Aflăm că i-a fost pur şi simplu făcut praf, fiind prins în atele de către medici pentru a-şi recăpăta cât de cât forma iniţială. Mărturiseşte, după destule ezitări, că a fost victima unei agresiuni într-o locuinţă din cartierul Mănăştur, unde intrase ca să-i ofere nişte bani unui prieten, iar ghinionul său a fost că la un moment dat a intrat acolo un ins drogat care a vrut să-i ia banii, iar ea nu a acceptat acest lucru.

 

Chestionată pe tema nefericitului incident, femeia acceptă să vorbească doar după ce-i garantăm faptul că nu vom da publicităţii indicii legate de datele sale personale, ea activând într-un domeniu neobişnuit pentru femei, dar în care are de-a face zilnic cu zeci, poate chiar sute de persoane.  Aşa că tânăra –  care e şi mamă – arată că evenimentul pe care l-a trăit duminică dimineaţă, la o oră „mică” nu-l va uita niciodată şi reprezintă pentru ea un avertisment extrem de serios pentru a evita pe viitor anturajele dubioase. Mărturiseşte că week-endul trecut, în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost sunată de un prieten, aflat la ananghie, care a chemat-o de urgenţă ca să-i aducă suma de 200 de lei.  „Am pornit imediat spre adresa pe care mi-a dat-o, cu banii pregătiţi, însă ajunsă acolo, acesta mi-a spus că s-a răzgândit între timp şi nu mai are nevoie de ei. Omul e un tip normal, munceşte cinstit – şi m-a mai solicitat şi-n alte dăţi să-l împrumut cu bani, însă n-am avut niciodată probleme cu el când a fost vorba de returnarea lor. La un moment dat, când ajunsesem deja la destinaţie, un apartament din cartierul Mănăştur, a apărut acolo un individ aflat sub influenţa prafurilor, pe care-l ştiam din auzite că e dealer de droguri în cartier. Acesta, văzând că am rămas cu banii respectivi, mi i-a cerut imediat, zicând că are nevoie de ei ca să-şi cumpere o doză de droguri, însă eu l-am refuzat şi am dat să ies din apartament. Pe când mă îndreptam spre uşă, acesta m-a strigat pe nume. M-am întors o fracţiune de secundă ca să văd ce mai vrea de la mine şi în clipa următoare am încasat de la el un pumn de o putere nemaiîntâlnită, direct în nas, care m-a pus la pământ instantaneu, umplându-mă de sânge. Apoi, aşa, cu nasul rupt am reuşit – cu chiu cu vai – să ies din apartament şi să ajung la U.P.U., unde după ce medicii mi-au acordat primul ajutor, m-au transferat la O.R.L.”.

Mărturiseşte că la clinica respectivă medicii i-au cusut nasul şi i-au implantat atele de susţinere, în interior, totul pentru ca mai târziu acesta să-i fie remodelat la o clinică de chirurgie plastică. Femeia ezită o fracţiune de secundă după care adaugă, într-un puseu de sinceritate, ca un ţipăt de disperare – semn că, totuşi, oamenii implicaţi în domeniul drogurilor, de care vorbise până atunci cu prefăcută detaşare, nu-i sunt deloc străini: „Nu ştiu ce se întâmplă, dar parcă toată lumea pe care o cunosc eu se droghează”. Apoi intră în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce cu un certificat medico-legal, în care i s-au recomandat între 18 şi 20 de zile de îngrijiri medicale, urmând ca perioada de convalescenţă să-i fie prelungită în funcţie de operaţia de reconstrucţie a feţei. Adaugă, înainte de a părăsi incinta instituţiei medicale, că va raporta cazul direct la DIICOT Cluj, prin intermediul unui avocat pe care l-a angajat deja – şi nu va face deocamdată plângere la poliţie, deoarece doreşte să atingă cât mai rapid şi mai eficient rezultatul scontat: arestarea vinovatului şi a reţelei pe care acesta o „administrează”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.