Administrația Prezidențială a dat un comunicat de presă în această dimineață conform căruia Președintele Iohannis își dă acordul pentru începerea urmării penale a lui Tăriceanu.

În această dimineață cererea a ajuns la ministrul justiției Stelian-Cristian Ion.

Reamintim că fostul prim-ministru este acuzat că a luat mită suma de 800 000 de euro. Conform procurorilor DNA acesta ar fi primit mită de la o firmă austrică, pentru a adopta o serie de hotărâri guvernamentale în favoarea acesteia. Procurorii susțin că suma primită reprezintă un comision din valoarea plaților efectuate de statul român către companie. Tăriceanu ar fi folosit banii pentru finanțarea campaniei electorale, prin transferarea acestora în mai multe conturi fictive ale unor companii offshore. În comunicatul DNA, nu este precizat numele companiei, dar cel mai probabil este vorba despre firma austriacă Fujitsu Siemens.

În trecut, Senatul a respins cererea procurorilor pentru acuzația de luare de mită, drept urmare procurorii anticorupție au formulat acum 2 zile cererea pentru începerea urmăririi penale președintelui Iohannis.

DNA îl vrea pe Tăriceanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here