Primarul municipiului Cluj-Napoca este foarte nemultumit de faptul ca, printr-o ordonanta de urgenta, guvernul a interzis administratiilor locale sa mai acorde tichete-cadou cadrelor didactice, cu diverse ocazii.

Emil Boc a declarat, miercuri, ca prin ordonanta guvernului sunt încalcate principiile constitutionale referitoare la autonomie locala si la descentralizare, adaugând ca pentru premierul Calin Popescu Tariceanu, 'Constitutia a devenit o cârpa cu care se sterge pe picioare'. Boc a mai spus ca din moment ce sunt banii primariei si nu sunt luati de la bugetul de stat, guvernul n-ar avea nici un drept sa interzica acordarea respectivelor tichete, cu atât mai mult cu cât exista si hotarâre a consiliului local în acest sens, iar catre o mare parte dintre scoli sumele pentru tichetele de Paste au fost deja virate.
Primarul Emil Boc spune ca 'nici în tarile bananiere nu se întâmpla asa ceva' si a adaugat ca va cere parlamentarilor PD-L sa nu sustina ordonanta respectiva, când ea va trece prin Parlament. Peste 5.000 de profesori clujeni au primit de 8 martie tichete-cadou în valoare nominala de 150 de lei, iar pâna la sfârsitul anului, valoarea respectivelor tichete urma sa ajunga la 600 de lei pentru fiecare profesor.

(A.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

V─â rug─âm s─â introduce╚Ťi comentariul dvs.!
Introduce╚Ťi aici numele dvs.