Primarul municipiului Cluj-Napoca este foarte nemultumit de faptul ca, printr-o ordonanta de urgenta, guvernul a interzis administratiilor locale sa mai acorde tichete-cadou cadrelor didactice, cu diverse ocazii.

Emil Boc a declarat, miercuri, ca prin ordonanta guvernului sunt încalcate principiile constitutionale referitoare la autonomie locala si la descentralizare, adaugând ca pentru premierul Calin Popescu Tariceanu, 'Constitutia a devenit o cârpa cu care se sterge pe picioare'. Boc a mai spus ca din moment ce sunt banii primariei si nu sunt luati de la bugetul de stat, guvernul n-ar avea nici un drept sa interzica acordarea respectivelor tichete, cu atât mai mult cu cât exista si hotarâre a consiliului local în acest sens, iar catre o mare parte dintre scoli sumele pentru tichetele de Paste au fost deja virate.
Primarul Emil Boc spune ca 'nici în tarile bananiere nu se întâmpla asa ceva' si a adaugat ca va cere parlamentarilor PD-L sa nu sustina ordonanta respectiva, când ea va trece prin Parlament. Peste 5.000 de profesori clujeni au primit de 8 martie tichete-cadou în valoare nominala de 150 de lei, iar pâna la sfârsitul anului, valoarea respectivelor tichete urma sa ajunga la 600 de lei pentru fiecare profesor.

(A.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here