Un caz incredibil a avut loc miercuri 5 septembrie, în gangul cu un singur sens de circulație din proximitatea societatăţii SANEX din Cluj-Napoca: un taximetrist a încasat o palmă, cumplită, de la un participant care-l blocase intrând pe sens interzis. Privirea mirată a taximetristului a fost suficientă pentru individ ca declanşeze reacţia necontrolată şi să-i ardă acestuia o palmă nimicitoare, care l-a pus la pământ. Din fericire, victima a reuşit să facă o poză maşinii şi individului înainte să dispară, altminteri acesta ar fi fost de negăsit. La această oră poliţia a început cercetarea cazului pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe.

Andrei este un tânăr de 28 de ani care, de circa şapte ani, face taximetrie în muncipiul Cluj-Napoca. Joi, 6 septembrie, acesta povesteşte, pe coridoarele I.M.L. Cluj că în ziua precedentă a avut parte de cea mai cruntă experienţă din viaţa lui: a fost făcut KO, cu o lovitură de palmă, aplicată profesionist, de către un individ care-i blocase calea, intrând pe sensul unic din gangul care face legătura dintre Piaţa IRA cu societatea SANEX.  “A intrat pe sens interzis, iar eu am dat cu spatele, deşi circulam corect, venind dinspre Piaţa IRA, el dinspre SANEX şi nevăzând probabil semnul – ruginit care zace acolo de zeci de ani. Nu am schiţat niciun gest şi nu am rostit vreun cuvânt ofensator, la care el a ieşit pe cealaltă bandă, a oprit şi a coborât din maşină, lucru pe care l-am făcut şi eu, ca să văd ce are să-mi comunice. Şi, în tăcere, acesta mi-a ars o palmă extrem de puternică, după care s-a urcat în maşină şi a plecat, ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Am căzut la pământ dar, cu un ultim efort, am scos telefonul din buzunar şi am reuşit să-i fac două fotografii, lui şi maşinii. Dacă nu reuşeam, sunt sigur că individul respectiv şi fapta lui nu ar fi fost descoperită niciodată. Dar, aşa, am arătat fotografiile la poliţie şi pe baza lor se vor putea lua măsurile necesare. Până ce insul va fi identificat m-am prezentat la I.M.L. ca să-mi scot certificat medico-legal fiindcă, se pare că respectivul prezintă un pericol public şi trebuie să fac în aşa fel încât să nu mai repete astfel de fapte şi cu alţi inşi nevinovaţi”, explică tânărul. Nu-şi termină bine vorbele şi este poftit în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce cu un certificat în care medicii i-au recomandat şase zile de îngrijiri medicale…

„Există depusă o plângere penală sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Dosarul va fi instrumentat de Secţia 2 Poliţie Cluj-Napoca”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here