TEAMA, FRICA SI TEROAREA LA ROMANI !!!

Odata cu Revolutia din Decembrie ’89 a fost eradicata dictatura, care emana in fiecare clipa teama si frica prin terorizarea la care era supus intregul popor roman de sistemul diabolic al lui Ceausescu si a camarilei lui. Entuziasmati la gandul ca vor putea trai linistiti si fara griji intr-o lume normala, chiar daca erau inevitabil  marcati de pierderile de vieti omenesti din timpul revolutiei, romanii visau frumos la un nou inceput.
Din pacate insa fostii au ramas si au devenit  actualii, cu aceleasi mentalitati, cu aceleasi metehne, in timp ce oamenii simpli, poporul fraier a mai fost prostit inca o data, ca de atatea ori in vechea si lunga istorie a lui. Ei nu au scapat de practicile diversiunii, ale dezinformarii, ale scenariilor, care mai de care mai delirante si mai mefistofelice.
Si, ca si cum mortii de la Revolutie din toata tara nu ne erau de ajuns, in timp ce familii intregi inca isi plangeau martirii, cei educati si specializati in arta diversiunii ne-au blagoslovit cu prima mineriada, motiv evident de revenire la sentimentele, nu de mult uitate, de teama si frica.
Bucurestiul si bucurestenii au fost terorizati, vandalizati si agresati la propriu de o masa de manevra pusa pe distrugere si dezastru. In cateva ore o lume intreaga asista neputincioasa la ororile si apucaturile celor care faceau parte din breasla minerilor, niste brute care actionau haotic, dintr-un instinct mai mult animalic decat uman. Opinia publica mondiala ne-a pus eticheta, greu de dezlipit in anii care au urmat, de “popor de barbari!.
Dar socurile nu s-au incheiat pentru natiunea noastra, caci ea a mai avut parte de alte 4 mineriade, una mai devastatoare decat alta.
Terorizati de aceste mineriade, romanii au inceput dupa Decembrie 89 sa traiasca si cu frica unei economii de piata care presupune cerere si oferta, calitate inainte de cantitate si locuri de munca rentabile.
Teama de a fi concediati, de a li se desfiinta locul de munca prin restructurare sau chiar desfiintarea societatilor in care lucreaza, a devenit aproape permanenta, a inceput sa faca parte din cotidian.
In fapt, romanii nu au scapat niciodata de aceste sentimente – teama si frica – devastatoare pentru linistea lor.
Daca in perioada comunista tot poporul traia cu frica lipsei de hrana, medicamente, imbracaminte, caldura etc., in zilele noastre aceasta frica apare in alt registru si ea se evidentiaza ca urmare a lipsei banilor din fiecare familie cu care sa-si achite utilitatile si traiul decent. Cum sa nu cedezi nervos la teama de a nu avea bani sa-ti cumperi medicamentul care iti este vital ori sa faci operatia care sa-ti salveze viata, sa nu mai zic de situatiile de-a dreptul dramatice ale parintilor carora le plange inima la gandul ca nu au bani sa-si trimita copiii la scoala, sau a acelor pensionari care au renuntat, din lipsa de bani, rand pe rand la caldura si apa calda, la medicamente, la tehnologia casnica consumatoare de energie, la telefon si chiar la hrana de zi cu zi, de te miri cum de mai supravietuiesc.

VA URMA.

ANALIST POLITIC
Prof. univ. dr. Florentuin SCALETCHI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.