Știe să navigheze pe net. Și să facă poze aproape profi. Și să găsească scurtături prin traficul infernal. Și, printre alte, știe chiar să dea apeluri. Dar majoritatea smartphone-urilor nu sunt exploatate la potențialul maxim. Prin aplicații suplimentare sau prin funcțiile instalate din fabrică, poți îngrămădi o mulțime de ustensile în aproape orice smartphone perfromant. Iar cum cei mai mulți comercianți oferă telefoane in rate, e ușor să te alegi cu un smartphone performant și multifuncțional.

Microscop

Sau lupă. Mai precis, dacă vrei să vezi ceva mai îndeaproape, nu-i nevoie să cari un set optic după tine. Scoți telefonul din buzunar, îl înzestrezi cu o aplicație care umblă puțin pe la cameră și gata. Ecranul se transformă în lupă. Rămâne doar să pui cap la cap indiciile și să rezolvi cazul misterios.

Undo din încheietură

E ceva atât de simplu, dar atât de util. Imaginează-ți că scrii un mesaj pe telefon și că tastezi ceva greșit. Sigur nu e nevoie de foarte mult efort ca să-ți imaginezi asta. Ei bine, printr-o simplă scuturare a telefonului, textul revine la starea inițială. Adică, dai undo dintr-o mișcare. Din păcate, vorbim despre o funcție disponibilă doar utilizatorilor de iPhone. Dar se potrivește perfect cu tastatura predispusă la greșeli.

Mouse mobil

Dacă o reduci la principiul de bază, această funcție pare chiar primitivă. Cu ajutorul unei aplicații deștepte și a conectivității Bluetooth, poți să controlezi cursorul unui laptop, să zicem, din telefon. Adică, îl transformi în mouse wireless. Sau telecomandă, cum îi spuneau părinții noștri.

Poloboc

Știi momentul ăla când ai foarte multă treabă la birou și, în loc să-și vadă de treabă, creierul tău e preocupat cu tot felul de întrebări existențiale, cum ar fi dacă biroul tău e drept sau stă în pantă, iar tu ți-ai uitat trusa cu scule acasă? Ei bine, fix pentru aceste momente, telefonul tău se transformă în poloboc, cât ai descărca o aplicație. Cum ar putea să funcționeze, te întrebi? Păi, smartphone-ul tău are un accelerometru, pe care-l folosește pentru lucruri plictisitoare, cum ar fi întoarcerea imaginii în funcție de cum ții telefonul. Dar această mini-magie integrată în dispozitiv își dă seama cât de drept stă telefonul. Și o face chiar mai precis decât o nivelă obișnuită.

Mai sunt multe alte funcții și utilizări inedite ascunse în telefonul care a pus stăpânire pe tot regnul uman. Dacă le-am ști pe toate și le-am folosi, am putea chiar să-l numim smartphone. E drept că trebuie să fie din start bun și modern. La capitolul ăsta, CardAvantaj sare în ajutor. Pentru că poți să împarți orice preț în rate fără dobândă.*

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.