“Ceea ce ma preocupa în mod expres este viata culturala a clujeanului”
“Nu am nici un fel de idol nici pe plan politic, nici pe alte planuri”, a declarat Teo Peter Jr., candidat la functia consilier local al municipiului Cluj – Napoca în interviul acordat Gazetei.
Desi recunoaste ca nu stie câsi viceprimari are un oras, sustine ca are multe de oferit Clujului.

Gazeta: De ce ati intrat în politica si de ce ati ales PNL ?
Teo Peter Jr.: Am facut acest pas pentru ca eu consider ca am ajuns la o vârsta la care trebuie sa trec la politica de “sufragerie”, la politica reala, pentru ca, chiar daca recunoastem sau nu, la un moment dat fiecare dintre noi face politica stând pe canapea în sufragerie si înjurându-l pe unul sau pe altul la televizor. Acum am considerat ca este un momentul sa fac un pas înainte. Tot timpul am simpatizat cu gândirea liberala si acesta este motivul pentru care am ales  Partidul National Liberal. Întotdeauna am fost un liberal prin definitie. Prin prisma a ceea ce s-a întâmplat cu cazul tatalui meu am înteles ca lucrurile nu sunt chiar asa cum ar trebui sa fie si ca ar trebui schimbate niste lucruri pentru ca cetatenii României sa fie acoperiti si tratati exact asa cum trebuie. Atât cât ma tin puterile am sa încerc sa rezolv aceste lucruri.

Gazeta: Între statutul de vedeta rock si cel de consilier local exista totusi o diferenta destul de mare. Care a fost factorul care a determinat aceasta schimbare atât de drastica?
Teo Peter Jr.: Eu nu ma consider neaparat o vedeta rock si nu cred ca aceasta este lucrul care ma recomada pentru postul de consilier local. Eu mai sunt si  directorul regional al unei case de discuri importante la nivel national. Fac acest lucru de mai bine de 13 ani, ma ocup de toata zona Transilvania, de tot ceea ce înseamna PR, executie, productie, am în subordinea mea oameni, deci stiu cum se conduce o firma si cred ca aceasta experienta în management ma poate recomanda pentru acest post.

Gazeta : Referitor la cariera dumneavoastra muzicala, ce o sa se întample cu trupa Altar? O sa ramâneti în continuare membru al trupei?
Teo Peter Jr.: Da. Nu vad de ce pasiunea aceasta ar putea fi afectata de o meserie sau ocupatie, indiferent care ar fi aceasta. Nu pot renunta la muzica, la pasiune, la ceea ce îmi face placere. Deci voi ramâne cu siguranta un membru al formatiei Altar.

Gazeta: Pe lânga faptul ca sunteti artist, asa cum ati spus chiar dumneavoastra mai devreme sunteti si managerul unei importante case de discuri. Credeti ca o sa faceti fata atâtor responsabilitati?
Teo Peter Jr.: Toate aceste lucruri sunt puse cap la cap. Au mai fost si altii înaintea mea, care probabil erau mult mai ocupati, care poate gestioneaza sau manageriaza firme mult mai importante, mult mai mari si care totusi s-au descurcat si au facut fata în astfel de posturi cheie cum ar fi Consiliul local. Deci nu cred ca acest lucru ar însemna o problema. Când am facut pasul acesta si am intrat în politica am luat în calcul toate aceste aspecte.

Gazeta: Care sunt planurile si prioritatile dumneavoastra pentru un posibil viitor post de consilier local?
Teo Peter Jr.: Ma preocupa ceea ce se întâmpla în orasul nostru, în mediul în care train si cel în care ne crestem copiii. Eu voi fi întotdeauna în sprijinul si în folosul cetateanului. Totodata cred ca un consilier local nu ar trebui sa tina cont de culoarea sa politica, indiferent care ar fi aceasta iar de prima importanta sa fie tot timpul interesul cetateanului. Mi-am propus sa fiu vocea clujeanului obisnuit în institutia Primariei. Asta este ceea ce imi doresc, sa fiu întotdeauna în sprijinul clujenilor. Ar trebui sa fiu ipocrit sa ma prefac ca nu înteleg problemele clujenilor care, într-un fel sau altul se pot rasfrânge asupra mea.

Gazeta: Care va fi prima dumneavoastra initiativa, în cazul în care veti ocupa functia de consilier local?
Teo Peter Jr.: Ceea ce ma preocupa în mod expres este viata culturala a clujeanului. Dupa parerea mea, la partea de entertainment din orasul nostru mai trebuie lucrat. Consider ca tinerii din Cluj merita o relaxare corespunzatoare dupa ce termina o zi de munca sau dupa ce se întorc de la scoala. Am observat ca unele cluburi din zona zero, din centrul orasului întâmpina niste probleme cu locatarii care fac plângeri împotriva acestora. Îi înteleg foarte bine pe acei locatari, dar cred ca cei care îsi doresc cu adevarat linistea ar trebui sa se mute undeva la marginea orasului si sa lase centrul sa fie una dintre zonele în care oamenii se relaxeza dupa o zi de munca. De asemenea, as dori ca în orasul nostru sa aiba loc mai multe evenimente pentru tineri. As vrea ca cei care îsi doresc sa vada un concert de calitate sa nu fie nevoiti sa strabata 450 de kilometri pâna la Bucuresti. Pentru ca, stim cu totii, mai toate formatiile mari care calca pragul tarii ajung la Bucuresti. Totodata as dori sa sprijin formatiile si artisti din Cluj – Napoca. Asta ar însemna ca în momentul în care sau o firma sau o societate doreste sa ceara sprijinul Consiliului local în vederea organizarii unui eveniment as dori sa pot sa-i recomand, iar acest lucru sa devina o traditie, ca alaturi de artistii pe care societatea respectiva doreste sa-i aduca, sa existe si artisti din orasul nostru. Dea lungul timpului am observat ca Consiliul local sprijina foarte multe evenimente în care artistii invitati sunt majoritar de la Bucuresti, ceea ce nu mi se pare normal, pentru aici, la Cluj, avem si noi foarte multi artisti de valoare, începând de la folclor pâna la muzica pop sau rock. Consider ca ar trebui sa avem întietate în orasul nostru, iar artistii locali ar trebui sa fie sprijiniti.

Gazeta: Care sunt atuurile care va recomanda pentru postul de consilier?
Teo Peter Jr.: Cred ca sinceritatea si seriozitatea au fost calitatile care m-au caracterizat întotdeauna.

Gazeta: Perceptia generala este împotriva artistilor în politica. Cum veti combate imaginea de “neaveniti” a artistilor în politica?
Teo Peter Jr.: Asa cum am mai spus, nu ma recomanda imaginea mea de artist sau de muzician pentru postul de consilier local. Cred ca prin perseverenta în seriozitate si sinceritate lumea îsî va schimba treptat aceasta perceptie, pentru ca pâna la urma, daca vrei sa înfaptuiesti lucruri bune, meseria pe care o ai nu mai este atât de importanta.

Gazeta : Care este idolul dumneavoastra politic ?
Teo Peter Jr.: Nu am nici un fel de idol, nici pe plan politic, nici pe alte planuri.

Gazeta: Atunci poate gasiti în persoana unui politician un model drept de urmat?
Teo Peter Jr.: Nu mi-a placut niciodata sa urmez modele în viata. Faptul ca am anumite simpatii pentru unele personalitati, nu neaparat din politica este cu totul altceva. Am încercat sa evit, pe cât posibil sa imit sau sa copiez pe cineva. Iar daca ar fi sa nominalizez, s-ar putea sa uit sau sa supar pe cineva asa ca nu cred ca este acum momentul sa vorbesc despre asta. Îi apreciez în mod special pe politicienii care fac o politica de bun simt, pe cei care au învatat ca politica nu înseamna sa calci pe capetele celor din jur, ci pur si simplu sa-ti evaluezi propriile calitati si sa iesi în fata cu ceea ce ai mai bun de oferit. Asta apreciez eu la un om. Daca o sa gasesc o personalitate politica care sa întruneasca aceste calitati, o sa pot considera ca el este cel mai bun model.

Gazeta: Câti viceprimari are un oras, un municipiu sau o comuna?
Teo Peter Jr.: Asta, sincer nu stiu sa va spun. Am observat ca imi puneti niste întrebari cu care încercati sa ma încurcati într-un fel sau altul. As aprecia de la presa daca as avea sprijin în acest sens, pentru ca eu sunt, într-adevar, un om care are ceva de oferit. Nu fac acest lucru ca sa ies în evidenta, nu am nevoie sa-mi formez un nume. Din acest punct de vedere eu ma consider un om realizat. Am un copil frumos, o sotie frumoasa, cu care ma înteleg minunat. Vreau pur si simplu sa ofer ceva mai bun pentru orasul acesta. Am observat ca imi puneti niste întrebari tehnice care au rolul de a ma încurca.

Gazeta: Consideram totusi ca un consilier local ar trebui sa cunoasca toate aceste lucruri?
Teo Peter Jr.: Dar eu înca nu sunt un consilier local. Sunt doar un om care si-a exprimat dorinta de a ocupa acest post. Ar fi frumos sa puneti întrebarile în asa natura încât sa scoateti în evidenta acest lucru. Eu sunt foarte sincer si deschis si consider ca dreptatea este cel mai important lucru.

Gazeta: Care sunt în opinia dumneavoastra atributiile unui consilier local?
Teo Peter Jr.: Atributiile unui consilier local în viziunea mea sunt acelea de a vota întotdeauna, indiferent de culoarea politica pe care acesta o are, în folosul cetatenilor si a orasului sau.

Gazeta: Va tenteaza postul de viceprimar?
Teo Peter Jr.: Nu. Nu a fost niciodata vorba despre acest lucru. Eu îmi cunosc si calitatile si îmi cunosc si limitele. O sa încerc sa fac tot ce îmi sta în putinta pentru ca orasul nostru sa mearga înspre mai bine, o sa sprijin primarul, indiferent care ar fi el, astfel încât lucrurile sa mearga mai bine. Chiar cred ca am ceva de oferit pentru  orasul Cluj – Napoca.

Interviu realizat de Adina Fartusnic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.