Persoanele care au goluri dentare, pe care vor sa le acopere au la dispoziție posibilitatea de a alege dintr-o gama largă de tipuri de implanturi dentare. Este vorba despre inlocuitori artificiali pentru radacinile dentare, care ajuta la completarea danturii cât mai ușor. Implanturile dentare sunt realizate, în general din titan ori din aliaje de titan, iar suprafața lor poate fi acoperita cu mai multe variante de substanțe, care ajută la creșterea stabilității, dar și la integrarea osoasa a acestora.

Din ce sunt formate implanturile dentare?

Pentru început, viitorii pacienți trebuie să știe despre implanturile dentare că sunt formate din cateva componente extrem de importante:

·   implanturile propriu-zise;

·   bonturile protetice, care sunt lianti dintre implanturi și lucrări;

·   coroanele dentare.

Implanturi, in functie de forma acestora

Implanturile dentare sunt împărțite în mai multe categorii, în funcție de forma pe care o au. Medicii știu sa le aleagă pe cele mai bune, în baza situațiilor cu care se confruntă pacienții:

·   implanturi cilindrice;

·   implanturi netede;

·   implanturi cu spire;

·   implanturi cu spire conice.

Citește și: Se poate merge la dentist în timpul sarcinii?

Implanturi pe care lucrările pot fi cimentate

O alta categorie de tipuri de implanturi dentare este formată din cele pe care lucrările pot fi ulterior cimentate. Mai exact, inlocuitorii artificiali definesc zona în care trebuie realizate lucrările, iar medicii atașează coroanele prin procedeul de cimentare specific. Cat despre bontul protetic, el se insurubeaza pe implant, iar pe acesta se lipește lucrarea cu un adeziv de calitate.

Implanturi pe care lucrările pot fi înșurubate

Printre implanturile spre care se pot orienta persoanele care vor să-și completeze golurile dentare se numara si cele pe care lucrările se insurubeaza. În aceste cazuri, medicii stomatologi insurubeaza lucrările direct pe implanturi, iar orificiile de acces ale suruburilor sunt acoperite cu material de obturatie de aceeași culoare ca a dintilor. Avantajul acestei soluții este ca oamenii își vor putea indeparta lucrarea ori de câte ori este nevoie, fără a fi obligați să meargă la doctor de fiecare data.

Mini Implanturi dentare

Pe langa implanturile clasice, exista și miniimplanturi foarte subțiri, care pot fi realizate într-un cabinet stomatologic, dar care sunt limitate din punct de vedere al rezistenței, dar care sunt excelente pentru a fi folosite în următoarele situații:

·   completarea spatiilor inguste, acolo unde se afla incisivii laterali;

·   stabilizarea protezelor mobile la varstnici, mai ales în momentul în care forța masticatorie nu mai este la fel de puternica;

·   în calitate de implanturi provizorii, până când vor fi realizate implanturile definitive.

Cum trebuie sa alegi varianta corecta?

Cand vine vorba despre alegerea celui mai potrivit implant dentar, pacienții trebuie neapărat să discute cu medicii stomatologi și sa le ceara parerea. In functie de cum se prezinta gingia, dar si în funcție de starea de sanatate generala a oamenilor, pentru unii dintre pacienți pot fi indicate implanturile pe care lucrările se cimenteaza, iar pentru alții lucrările care se insurubeaza pe implanturi.

Golurile dentare trebuie întotdeauna acoperite cat mai repede, astfel incat vorbirea sa fie una corecta, la fel ca și masticația. Implanturile sunt excelente în acest sens!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.