Vameşii bulgari au blocat TIR-urile româneşti care au ca destinaţie Austria. Camioanele transportatorilor români încãrcate cu marfã pentru Austria sunt blocate la Ruse, unde transportatorii se plâng cã sunt reținute 7 zile

„Uniunea Naționalã a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR face apel la intervenția urgentã a Prim-Ministrului României, Ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Ministrului Afacerilor Externe și Ambasadorului României la Sofia pentru stoparea controalelor abuzive ale autoritãților bulgare asupra camioanelor înmatriculate în România care transportã mãrfuri cãtre și din Austria, blocate timp de șapte zile la frontiera BG-RO”, au informat transportatorii.

UNTRR a sesizat aceastã problemã încã de la începutul anului Comisiei Europene precum și autoritãților relevante din România și Bulgaria. Autoritãțile bulgare își mențin practicile de a imobiliza timp de 7 zile vehiculele care transportã marfã pentru Austria. Menționãm cã aceastã practicã nu vizeazã doar autovehiculele înmatriculate în România, ci toate autovehiculele care transportã mãrfuri cãtre Austria.

De la începutul acestui an, situația timpilor de așteptare la frontiera României cu Bulgaria s-a înrãutãțit semnificativ, din cauza intensificãrii controalelor autoritãților bulgare pentru mãrfurile care circulã din și cãtre Austria în toate punctele de trecere a frontierei BG-RO, precum și pe rețeaua rutierã a Bulgariei, în urma angajamentului luat de Bulgaria fațã de Austria de a spori controalele la frontierele terestre în contextul procesului de aderare la Schengen”, susțin reprezentanții UNTRR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.