Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit definitiv faptul că directorul societății „Pază și Protecție Cluj”, Axente Husar, fost ofițer al Securității și până în anul 2010 al SRI, a făcut poliție politică. Drept urmare, aceștia solicită public demisia, atât din funcția de director al societății „Pază și Protecție Cluj” cât și din cea de membru în consiliul de administrație al Turda Salina Durgău SA.

Societatea „Pază și Protecție Cluj” SRL este organizată și funcționează ca un serviciu de specialitate de pază și ordine și este în subordinea Consiliului Județean Cluj, iar Societatea Turda Salina Durgău SA are ca unic acționar Consiliul Local Turda. Așadar, vorbim de două societăți de stat, societăți unde considerăm că nu ar trebui să se regăsească nicio persoană dovedită oficial ca persoană care a făcut poliție politică.

Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității a stabilit în anul 2012 faptul că, din postura de ofițer al Securității, „a desfășurat activități prin care a suprimat sau îngrădit drepturi și libertăți fundamentale ale omului”. Deși a contestat verdictul CNSAS, Axente Husar a pierdut procesul, în primă instanță la Curtea de Apel București, un an mai târziu, în 2013. A depus apoi recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar aceasta i l-a respins miercuri, 24 februarie 2016, pierzând în acest fel definitiv procesul împotriva CNSAS.

Având în vedere decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, TNL Cluj îi solicită domnului Axente Husar demisia din toate funcțiile publice deținute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.