Știm că încă tânjești după relaxarea verii și vacanțele petrecute la plajă. Dar și toamna are farmecul ei. Și poate că orașul gri și ploios nu te ajută să descoperi frumusețile acestui anotimp. Dar există destinații prin România care se transformă din septembrie încolo. Se îmbracă în straie mai colorate, în văluri de mister și poezie. Te invită să-i descoperi poienițele arămii sau piațetele cochete. Nu trebuie decât să-ți păstrezi zile de concediu și pentru acest anotimp. Și, eventual, să lași loc în bagaje și pentru un card de credit.

Bucovina

Țara Fagilor este minunată pe tot parcursul anului. Dar imaginează-ți toate pădurile care țin de cald culmilor bucovinene, acum pictate de un artist necunoscut. E adevărat că, din Suceava până la graniță, termometrele încep să tremure încă de pe la sfârșitul lui august. Dar cu un cojoc mai gros pe tine și o gazdă cu sobă primitoare, poți să transformi toamna în Bucovina într-o experiență de poveste.

Sibiu

Poate că ai vizitat minunatul oraș din inima țării de nenumărate ori. Dar spune sincer, poți să te plictisești vreodată de Sibiu? Chit că-l vizitezi cu o umbrelă într-o mână, sigur o vei avea pe cealaltă ocupată de aparatul foto. Pentru că Sibiul capătă un filtru nostalgic și misterios sub burnița toamnei. Și vei vrea să iei cu tine aceste imagini pentru totdeauna. Atracțiile mari le știi deja: Podul Minciunilor, Muzeul Brukenthal, Turnurile și Zidurile Cetății. Dar explorează și dincolo de harta turistică. Sigur te așteaptă o cafenea sau berărie cu muzică în ton cu vremea.

Dobrogea – la mare fără baie

Cine a zis că marea se vizitează doar vara? Ba chiar s-ar putea spune că adevărații iubitori de mare vin în vizită toamna. Când aglomerația sufocantă dispare și plajele sunt mai curate. Bineînțeles, nu mai e loc de baie în apă de pe la mijlocul lui septembrie. Dar poți să vii pentru aerul curat și sărat, pentru localitățile mai puțin promovate de pe litoral sau pentru bijuteriile ascunse, cum ar fi cetățile din nordul Dobrogei.

Valea Drăganului

Mai aproape de Cluj-Napoca, Valea Drăganului îi așteaptă cu brațele brazilor deschise pe iubitorii de natură. Într-un peisaj aproape scandinav, liniștea domnește peste văile crestate de lacul de acumulare și pensiunile cochete care-și așteaptă drumeții. E un loc un bun de escapadă dacă ai doar un weekend la dispoziție.

Lacul Roșu

În 1838, versantul unui munte din apropierea Cheilor Bicazului s-a prăbușit și Lacul Roșu a luat viață. Iar în fiecare toamnă, lacul se transformă în oglindă pentru pădurile arămii ce-l împrejmuiesc. Secretul pe care puțin îl știu este că toamna nu-i atât de toamnă aici. Cel puțin, nu în termometre. Valea în care se află lacul este ferită de vânt și frig, dar numai bună pentru o cură de aer proaspăt, fără dârdâituri.

Explorează România cu încredere. În orice anotimp. Dar bucură-te cu adevărat într-un concediu de cel puțin 4-5 zile. Și, ca să ai liniște în suflet și în minte, ține la îndemână un card precum CardAvantaj, care împarte prețurile în rate fără dobândă*. Și păstrează vacanța plăcută de la început până la final.

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.