La data de 09.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în luna martie 2024, acesta a procurat, deținut și vândut cu suma de 26.000 lei cantitatea de 1,3 kilograme canabis (drog de risc), iar la data de 09.07.2024 a deținut în scopul comercializării aproximativ 2 kilograme canabis.

Pe parcursul percheziției efectuate la domiciliul inculpatului au fost identificate și ridicate două pungi vidate conținând în total 2 kilograme canabis, obiecte purtând urme de substanță, un grinder, un cântar de precizie, un aparat de vidat, precum și alte mijloace de probă.

În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca. Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor criminaliști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.