Tragedie într-o familie din Vâlcea, ambii copii au murit la o distanță de un an. Prima care a decedat a fost fiica mai mare, aceasta o fost găsită într-o pădure, iar fiul cel mic a murit de Vinerea Mare.

Deşi există încă mult mister în jurul morţii fiicei celei mari a familiei Unchiaşu din Oteşani – Vâlcea, un caz care a făcut multă vâlvă la vremea respectivă, procurorii au concluzionat că este vorba despre sinucidere.   

Fata a plecat de acasă sub pretextul că se duce după îngheţată şi nu s-a mai întors, fiind căutată zile în şir, dar a fost găsită, după aproximativ o săptămână, spânzurată în pădure.   

La aproximativ un an distanţă, mama şi fratele acesteia au fost victimele unui accident rutier chiar în faţa casei. Grav rănit, micuţul de 4 ani, a murit o oră mai târziu.  

Găsită după o săptămână, în pădure, după distracţie

Patimile în familia Unchiaşu din Oteşani – Vâlcea au început în luna mai a anului trecut. Denisa – o adolescentă frumoasă de 15 ani, căreia apropiaţii îi spuneau Suzy – a plecat de acasă într-o după-amiază de sâmbătă, 9 mai. Le-a spus alor săi că se duce să-şi ia îngheţată şi nu s-a mai întors.   

Ulterior, în timpul anchetei avea să se afle şi motivul real al plecării sale. Vecina sa, o altă adolescentă cu care învăţa la aceeaşi şcoală – Liceul „Constantin Brâncoveanu” din Horezu, i-a propus să meargă împreună cu prietenul ei şi un alt amic, în islaz, să se distreze.   

Suzy îi cunoştea pe amicii Georgianei, chiar şi pe cel care venise special pentru ea, din altă comună şi care era tatăl a trei copii la 33 de ani.

S-a lăsat convinsă cu „un pachet de ţigări”, aveau să spună amicii, la audieri. Se mai întâlniseră cu câteva săptămâni înainte, în aceeaşi formulă. În islazul de la marginea comunei au mai venit şi alţi doi bărbaţi, unul dintre ei Pelicanu´, pe care Suzy îl cunoaştea foarte bine.   

Din declaraţiile celor care au participat la petrecerea din islaz reiese că s-au băut beri, chiar şi cele două minore au consumat alcool, s-a fumat, s-au făcut glume şi s-a dansat. Ba chiar la un moment dat, Suzy a început să facă striptease prin trapa unei maşini, scene pe care „Pelicanu´ le-a imortalizat pe telefon, după cum avea să se descopere ulterior.   

Spectacolul a fost oprit de proprietarul maşinii, cel cu care Suzy a plecat apoi, sub pretextul că merg să cumpere ţigări. Acesta avea să susţină în timpul anchetei că s-a plimbat cu adolescenta în jur de o oră, s-au întors la islaz dar acolo nu mai era nimeni, aşa că a condus-o pe fată până în apropierea caselor.   

Numai că trupul neînsufleţit al acesteia a fost descoperit sus pe deal, la jumătate de kilometru depărtare de locul distracţiei, ca şi cum fata în loc să se ducă acasă s-a întors spre locul unde petrecuse.    

Minciuni, contradicţii, mister

Părinţii au anunţat dispariţia lui Suzy abia două zile mai târziu, luni, 11 mai 2020, moment în care au şi început căutările desfăşurate de la o echipă a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea. Abia vineri, 15 mai, în urma unui pont al unei căutătoare de plante medicinale, trupul fetei a fost găsit în pădurea de pe dealurile Oteşaniului, unde plecase împreună cu amicii să se distreze. Copila a fost găsită spânzurată cu şnururile de la încălţări.  

În timpul anchetei, oamenii legii au descoperit o serie de lucruri stranii, neelucidate în parte nici până în ziua de astăzi. Toţi martorii au încercat să pună poliţiştii pe piste greşite, sub motivaţia că ar putea fi făcuţi culpabili de ceva ce nu au comis: „N-am vrut să intrăm în belele”. Un lucru despre care însă nu s-a vorbit niciodată până acum, dar cu care până şi anchetatorii sunt de acord, este faptul că cei alături de care şi-a petrecut ultimele clipe de viaţă se fac vinovaţi moral de ceea ce i s-a întâmplat lui Suzy.   Nepăsarea, răutatea, iresponsabilitatea, bătaia lor de joc toate au contribuit la tristul deznodământ.   

Amica lui Suzy, spre exemplu, a postat zile întregi pe contul acesteia de Instagram, chiar şi după ce aceasta nu mai trăia, în timp ce toată lumea o căuta.

Într-un din mesaje a postat ironic o melodie cu un mesaj înjositor pentru proprietarea contului de socializare – „I´m a bitch”, dar şi titulaturi gen: „Regina din iad” şi „Suzy acadea” care împreună sau separat sunt cel puţin dubioase. Iniţial toate aceste postări, i-au determinat pe căutători să creadă că există posibilitatea ca adolescenta să fie în viaţă. Ceea ce nu ştiau aşa-zişii prieteni, singurii care ştiu cu adevărat ce s-a întâmplat înainte de moartea copilei, e că era doar o chestiune de timp până avea să fie găsită Suzy.   

Chiar şi tatăl fetei a fost suspect în acest caz, după ce unul dintre martori a declarat că Suzy i-ar fi mărturisit că ar fi fost violată de părinte. Martorul a pus la dispoziţia poliţiştilor o serie de mesaje pe care le schimbase cu fata pe această temă. Ba chiar şi la şcoală se cunoştea situaţia, pentru că Suzy povestise calvarul la care susţinea că era supusă acasă. Mai stranie în acest caz a fost reacţia tatălui pus în faţa mărturisirilor: „Şi cum demonstraţi că am violat-o?”, a întrebat acesta anchetatorii.  

Chiar familia a încercat să o denigreze pe copilă, susţinând că în realitate, în ciuda vârstei, fata o apucase pe cărări greşite, din cauza anturajului şi că „umbla prin cârciumi moartă de beată”, motiv pentru care erau mai drastici cu ea, pedepsind-o deseori.  

S-a aflat însă că Pelicanu´, unul dintre cei cu care-şi petrecuse ultimele clipe din viaţă, un bărbat de 40 de ani, era de fapt amicul tatălui ei. Un adult de care era foarte îndrăgostită şi cu care se pare că avusese o relaţie despre care şi familia avea habar. O relaţie despre care avea să povestească şi poliţiştilor la o audiere la care a fost chemată ca martor, într-un alt caz de dispariţie.  

„Cu lacrimile care pe tine te seacă, de uzi o floare, aceasta înfloreşte!” În ciuda faimei rele, copila învăţase bine la şcoală, terminase Gimnaziul cu nota 9,45, intrase la liceu cu o medie peste 8 şi se bucura de sprijinul unei fundaţii şi al unor sponsori care obişnuiesc să ajute copii cu rezultate bune la învăţătură, dar cu o situaţie materială precară.   

Chiar dacă printre cei care au anchetat această moarte au fost specialişti care au concluzionat că ceva „nu se leagă” în acest caz, procurorul responsabil a decis că este vorba despre o sinucidere, ipoteză cu care nu sunt de acord familia, apropiaţii sau cunoscuţii care cred şi astăzi că adolescenta de fapt ar fi fost omorâtă.   

Anchetatorii au căutat chiar şi urme de contact sexual, dar după şapte zile în pădure ce ar ai mai fi putut găsi.  

Cu o lună înainte de sfârşitul tragic, copila a postat un mesaj care pare să o reprezinte şi spune multe despre inteligenţa ei emoţională şi despre optimismul fetei: „Am învăţat de la el (de la iubit – n.r.) că nimic nu te poate doborî dacă tu nu vrei asta şi că totul e perfect dacă eşti în stare să priveşti din unghiul potrivit. El are o vorbă foarte frumoasă care mă inspiră în fiecare zi: cică, dacă strângi într-un borcan lacrimile care pe tine te seacă şi uzi cu ele o floare aceasta înfloreşte!”.  

Drama familiei s-a repetat după un an În Săptămâna Patimilor, pe 30 aprilie, la un an distanţă de prima tragedie, mama şi frăţiorul Denisei au fost victimele unui accident rutier. Se aflau pe drumul din faţa casei, când un tânăr de 18 ani, din Râmnicu Vâlcea, i-a lovit cu maşina. Se pare că cel mic, în vârstă de 4 ani, ar fi sărit în faţa maşinii, iar şoferul încercând să evite coliziunea a lovit-o şi pe mama acestuia.   

Deşi transportat la spital, micuţul a murit la o oră după accident. Trupul său neînsufleţit a fost adus acasă sâmbătă, 1 mai. Şi mama lui a suferit o serie de leziuni. S-a externat cu o mână şi un picior în ghips. Copilul va fi înmormântat luni, 3 mai, potrivit apropiaţiilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here