Cornel Cadar avea 46 de ani a decedat luni seara în urma unui atac de cord survenit în timpul antrenamentului de box pe care-l făcea în sala sporturilor din Câmpia Turzii. Deși s-a sunat imediat la 112, salvarea a întârziat nepermis de mult, primul ajutor fiindu-i acordat de către doi voleibaliști aflați și ei la antrenamentul de seară.

Ambulanța a întârziat nepermis de mult, a venit de la Turda. Victima a fost transportată la spitalul municipal din Câmpia Turzii, unde a ajuns și serviciul SMURD însă prea târziu, victima a decedat.

Nu este primul caz când mor oamenii cu zile.

Mircea Crișan, cetățeanul din Câmpia Turzii, poate cu cel mai înalt simț civic din oraș, a murit marți, în luna ianuarie și în acest caz salvarea a întârziat extrem de mult.

În luna mai un om al străzii a fost găsit azi inconștient pe o bancă din centrul municipiului. Acesta acuza faptul că nu poate să-și miste un picior. Unul dintre polițiștii locali aflați în patrulă l-a zărit pe omul străzii și a apelat serviciul 112. Însă salvarea și-a făcut apariția numai după 4 ore și numai după intervenția lui Dorin Lojigan, primarul din Câmpia Turzii.

În 2018 s-au început demersurile pentru înființarea Compartimentului de Primiri Urgențe la Câmpia Turzii

Spitalul municipal din Câmpia Turzii deservește un număr de aproximativ de 60.000 de locuitori, dintre care 29.382 din municipiu și peste 35.000 din unitățile administrativ teritoriale.

De asemenea, statistica ultimilor ani ne arată o creștere îngrijorătoare a numărului de solicitări a serviciului de urgență oferit de camerele de gardă ale Spitalului Municipal Câmpia Turzii, astfel:

-în anul 2014 s-au înregistrat 19.041 de urgențe medico-chirurgicale,
-în anul 2015 s-au înregistrat 20.633 de urgențe medico-chirurgicale,
-în anul 2016 s-au înregistrat 20.109 de urgențe medico-chirurgicale, ginecologice;
-în anul 2017 s-au înregistrat 21.206 urgențe medico-chirurgicale

Din aceste considerente, administrațiile locale din Câmpia Turzii, Frata, Ceanu Mare, Tritenii de Jos, Viișoara, Luna și Călărași, alături de IPJ Cluj- Poliția Municipiului Câmpia Turzii și Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii au formulat adrese către Ministerul Sănătății prin care și-au manifestat, unanim, dorința cu privire la necesitatea înființării unui Compartiment de Primiri Urgențe la nivelul Spitalului Municipal. Au fost identificate un număr de 18 cadre medicale (medici, personal paramedical și asistenți) care și-au manifestat intenția de a desfășura activități specifice în structura nou înființată.

Sursa: ziarul21

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here