Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca în calitate de organizație Enterprise Europe Network, organizează joi, 12 octombrie, la sediul ABC Incubator, str. Constantin Brâncuși, nr. 55, Cluj-Napoca, training-ul intitulat Eco-Inovare și Companii Sustenabile: De la Idei la Acțiune.

Evenimentul se adresează IMM-urilor și start-up-urilor din diferite industrii, cu sediul în Regiunile Nord-Vest și Centru ale României și oferă participanților o introducere în lumea eco-inovării și a dezvoltării durabile, punând accent pe procesul de  inovare, creativitate, principiile de  generare a ideilor de afaceri și evaluarea oportunităților inovative.  

Training-ul este susținut de doamna Dr. Anca Dobra-Constantinescu, Conferențiar la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și formator în domeniul antreprenoriatului. Din anul 2018, doamna Dr. Anca Dobra-Constantinescu coordonează activitatea antreprenorială din cadrul Societății Antreprenoriale Studențești din UTCN. A fost implicată în 20 proiecte de cercetare și instituționale naționale și internaționale ca director de proiect (6) sau membru în echipă. Este formator și mentor în programe de incubare naționale, precum Bizz Politehnica București sau Innovation Lab.

Programul de formare se va desfășura în intervalul orar 9.00-15.30, are un format interactiv și este structurat în patru module, fiecare abordând teme specifice legate de inovare și sustenabilitate, după cum urmează: 

Modulul 1 – Introducere în eco-inovare, în care participanții vor descoperi principiile generale ale procesului de inovare și vor explora curba creativității și etapele cheie ale procesului inovativ.

În Modulul 2 – Principiile de generare a ideilor de afaceri pentru rezolvarea problemelor, participanții își vor dezvolta abilitățile de generare a ideilor în cadrul antreprenoriatului sustenabil.

Modulul 3 – Evaluarea oportunităților inovative, în care participanții vor învăța despre evaluarea oportunităților inovative, analizând aspecte precum sustenabilitatea, impactul social și viabilitatea economică.

Modulul 4 – Gândirea creativă – Inspirație-Ideație-Testare se concentrează pe dezvoltarea gândirii creative și aplicarea ei în procesul de inovare. Astfel, participanții vor putea explora etapele de inspirație, idee și testare, metode și tehnici de generare a ideilor, consolidate prin exemple practive și exerciții de stimulare a gândirii creative în contextul eco-inovării și antreprenoriatului sustenabil. 

Participarea la training este gratuită, iar înscrierea se poate face prin e-mail: madalina.cotiu@icia.ro sau telefonic: 0264-420590, persoană de contact Mădălina Coțiu.

Despre Enterprise Europe Network

De 15 ani, Enterprise Europe Network reprezintă cea mai mare rețea de consultanță în afaceri și inovare pentru IMM-uri, cuprinzând aproximativ 600 de organizații membre din peste 45 de ţări.  Enterprise Europe Network a fost creată de către Comisia Europeană în februarie 2008 pentru a veni în sprijinul  IMM-urilor, dar şi al întreprinderilor mari, al centrelor de cercetare sau al universităţilor din toată Europa, având ca scop creşterea competitivităţii economice şi a gradului de inovare al acestora. Serviciile de asistenţă oferite IMM-urilor de către Enterprise Europe Network sunt gratuite, având un caracter complex şi specializat:

  1. internaționalizare (accesul pe piețele internaționale, analiza informațiilor despre aceste piețe, identificarea piețelor potrivite de extindere a afacerilor, a condițiilor locale de desfășurare a unei afaceri și pentru consolidarea capacității totale de dezvoltare a IMM-urilor);
  2. consolidare a capacităților de desfășurare a afacerilor transfrontaliere și extinderea în cadrul pieței unice și a piețelor țărilor terțe (informații despre standardele, legislația și politicile UE, dar și aspecte legate de drepturile de proprietate intelectuală);
  3. acces la finanțare (identificarea de fonduri UE și pentru dezvoltarea afacerii și inovare dar și pentru activități de cercetare-dezvoltare);
  4. cercetare, inovare și transfer tehnologic (creșterea competitivității tehnologice și a performanțelor în crearea de produse, servicii și procese noi sau îmbunătățite);
  5. digitalizare (creșterea capacității de dezvoltarea a unor produse și servicii automatizate care pot aduce beneficii imediate pentru utilizator);
  6. reziliență și sustenabilitate (facilitarea tranziției către un model de afaceri eficient și susținut din punct de vedere economic, ecologic și social).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.