Transportul școlar din Florești s-a extins cu un nou traseu, spre Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” din comună. Luni, 11 septembrie, a fost începutul noului an școlar 2023-2024. În comuna Florești, transportul elevilor către unitățile de învățământ a fost extins cu o nouă rută.

Astfel, din acest an școlar, elevii vor putea beneficia de serviciile transportului public dedicat și spre Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” din comună.

Transportul școlar va fi monitorizat prin participarea agenților de la Poliția Locală, astfel încât deplasarea elevilor să aibă loc în siguranță.

„Odată cu începutul noului an școlar, reluăm serviciul de transport școlar pentru școlile din Floresti. Suntem bucuroși să anunțăm că, începând din acest an, transportul școlar se extinde și către Școala Gimnazială Gheorghe Șincai din Florești.

Un echipaj al Poliției Locale Florești va asigura permanența și va monitoriza bunul mers si va asigura siguranța transportului școlar”, a notat primarul Bogdan Pivariu pe pagina sa de Facebook.


Început de an școlar, în Florești. Bogdan Pivariu: „Școlile din comună sunt pregătite pentru noul an de învățământ”
„Acest serviciu are ca scop principal asigurarea că elevii din toate ciclurile de învățământ, de la cel primar la cel gimnazial și liceal, au o modalitate sigură și convenabilă de a ajunge la școală și de a se întoarce acasă”, a explicat primarul Floreștiului.

În plus, elevii vor putea utiliza și autobuzele metropolitane (M), oferindu-le astfel mai multă flexibilitate în deplasări.

Peste 60 de comune din județ vor beneficia de microbuze electrice pentru elevi, printr-o investiție cu bani din PNRR. Astfel, Consiliul Județean Cluj achiziționează microbuze electrice pentru zeci de unități administrativ-teritoriale, pentru a facilita transportul elevilor, cu precădere pentru cei din zonele izolate, cu o populație scăzută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.