Sursa foto: Editiadedimineață.ro

Cu ocazia Centenarului Încoronării de la Alba Iulia, astăzi, 14 octombrie, trenul Regal își va începe călătoria simbolică, punctul de plecare fiind Gara din Cluj-Napoca, unde va avea loc un ceremonial militar.
Trenul Regal, în care se vor afla Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi principele Radu, alături de principesa Sofia, va pleca vineri din Cluj-Napoca şi va opri la Câmpia Turzii, Aiud, Teiuş. Sâmbătă, acesta va ajunge în Alba Iulia. Pe parcursul călătoriei cu Trenul Regal, Familia Regală va fi alături de voluntari ai Crucii Roşii Române, de elevi olimpici şi de reprezentanţi ai proiectelor aflate sub Înalt patronaj regal.

Trenul Regal va pleca din Gara Cluj-Napoca vineri, la ora 13,05. La ora 12,50, va avea loc un ceremonial militar pe peronul gării. Prima oprire a va fi în Gara Câmpia Turzii, la ora 14,08, apoi vor urma gările Aiud, la ora 14,55, şi Teiuş, la ora 15,20. În fiecare dintre aceste gări, Trenul Regal va staţiona câte zece minute, iar publicul va avea acces la peroane.

Trenul Regal va intra în Gara Alba Iulia sâmbătă, la ora 10,30, accesul la peronul gării fiind liber. După încheierea ceremonialului sosirii, Trenul Regal va putea fi vizitat de către public, în acea zi, în intervalul orar 11,00 – 18,00.

Tot sâmbătă, începând cu ora 11,00, Familia Regală va lua parte la un Te Deum la Catedrala Ortodoxă a Încoronării de la Alba Iulia şi la Parada Încoronării, de pe Pietonala Mihai Viteazul, precum şi la prezentarea de volume regale din Sala Unirii.

„Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteţa Sa Regală Principesa Sofia, vor efectua această călătorie cu Trenul Regal în onoarea unui moment istoric cu semnificaţii profunde pentru dezvoltarea statului român modern”, a precizat Biroul de presă al Casei Regale, scrie Zcj.ro.

Citește și: Se va planta o perdea forestieră pe drumul dintre Cluj Napoca și Florești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.