Vlad Obu Foto: Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru

Vlad Obuzic, zis Vlad Obu, cunoscut drept interlopul loverboy, este judecat în stare de libertate după ce Tribunalul Cluj a ridicat măsura arestului de domiciliu. După ce a fost arestat pentru acuzațiile de trafic de persoane, în privința lui a fost dispusă măsura arestului la domiciliu.

Potrivit procurorilor DIICOT, din probele administrate în cauză a rezultat că, în cursului anului 2021 trei dintre inculpați,  au constituit un grup infracțional organizat la care a aderat ulterior și cel de-al patrulea în vederea comiterii infracțiunii de trafic de persoane.

Astfel,  au identificat și   recrutat mai multe persoane vătămate de sex feminin , prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie sau concubinaj și existența unor sentimente de iubire (metoda loverboy) pe care le-au adăpostit în imobile din județul Ilfov și municipiile București și Cluj Napoca.

Ulterior,  le-au determinat  prin exercitarea unor  acte de violență fizică și psihică, să producă materiale cu conținut sexual explicit pentru o platformă online dedicată adulților și să presteze activități din sfera  videochatului, beneficiile materiale astfel obținute fiind însușite  aproape în integralitate  de către inculpați.

De asemenea, în vederea fidelizării persoanelor vătămate  și pentru a se asigura că acestea vor desfășura activitățile  în beneficiul exclusiv al  membrilor grupului, li s-a impus  să-și tatueze  numele sau portretul  membrului din grup care  se ocupa de exploatarea lor sexuală.

„Cu privire la unul dintre  inculpați, s-a reținut că în perioada 2022 -2023 a îndemnat publicul, prin difuzarea de materiale scrise (carte) , postarea de fișiere video  pe diferite rețele de socializare  și prin promovarea unui club, la recrutarea de persoane de sex feminin  și obligarea acestora , prin constrângere morală,  să creeze  materiale cu conținut sexual explicit pe platforme online, să presteze  servicii  videochat sau să practice prostituția.

Prin rechizitoriu s-a solicitat menținerea măsurii arestului la domiciliu  pe o durată de 30 de zile față de cei patru inculpați, confiscarea specială a unităților PC, laptopurilor și telefoanelor ridicate cu ocazia perchezițiilor domiciliare, precum și a sumelor de 2.231.000 lei, 630.000 lei, 81.000 lei, 2.140.000 lei și 7.112.000 lei, cu privire la care s-a stabilit că au fost obținute de către inculpați ca urmare a publicării de materiale cu conținut sexual explicit, pe o platformă online.

Totodată s-a solicitat menținerea sechestrului asigurător asupra a trei autoturisme și un ceas (toate din categoria lux) precum și  obligarea inculpaților  la plata    cheltuielilor judiciare avansate de stat (trei la câte 10.000 lei iar cel de-al patrulea la 6000 lei).”, a informat DIICOT Cluj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.