Turneul European al Voluntarilor Umanitari Scientology ajunge la Cluj-Napoca în august 2008. În ultimii 3 ani turneul a tinut multe evenimente în cooperare cu autoritatile locale si nationale, Crucea Rosie si alte organizatii voluntare din Europa de Est, vizitând Letonia, Lituania, Estonia, Rusia si Polonia înainte de a ajunge în România.

"Scopul turneului nostru este de a introduce Programul Voluntarilor Umanitari fiecarei tari în Europa de Est unde nu este cunoscut înca, pentru ca prezinta solutii pentru multe dintre problemele pe care oamenii le traiesc astazi – probleme la munca, casnicii destramate, esec la scoala sau abuzul de droguri" – a sustinut Diana Stahl, director PR al Programului Voluntarilor Umanitari Scientology în Europa de Est. Pe 2 august 2008 în Piata Mihai Viteazul în Cluj-Napoca a avut loc inaugurarea unui cort mare galben unde Programul Voluntarilor Umanitari Scientology si munca voluntarilor Scientology internationala va fi prezentata. În urmatoarele zile clujenii vor avea sansa de a vizita gratuit expozitia în cort. Expozitia prezinta 19 subiecte diferite asociate muncii voluntare, incluzând cum sa rezolvi problemele de la locul de munca, cum sa îmbunatatesti conditiile în viata, cum sa rezolvi conflictele familiale si multe altele. Oricine va avea sansa de a învata mai multe despre voluntariat, vor avea sansa de a participa la seminare si cursuri despre toate cele 19 subiecte si sa învete sa foloseasca aceste ustensile pentru el si altii. Turneul este parte din Programul International al Voluntarilor Umanitari Scientology. Scopul Programului Voluntarilor Umanitari este de a ajuta oamenii sa îsi rezolve nu numai problemele lor dar si de a se implica în munca voluntara si proiecte sociale pentru a ajuta pe ceilalti. Raspuns la dezastru a fost dezvoltat ca parte principala a acestui program. Este un program social a Bisericii Scientology si in ultimii 30 de ani a crescut în întreaga lume ca miscare, cu un impact international. Programul Voluntarilor Umanitari implica astazi 100.000 de voluntari din mai mult de 114 tari cu fond national, etnic, social si religios variat.

Programul a fost initial fondat de catre L. Ron Hubbard. Astazi el este cunoscut ca filosof, scriitor si cercetator.

În 1973 L. Ron Hubbard a condus un studiu sociologic în New York si a gasit un oras care a avut schimbari dramatice în doar câtiva ani. Rata divorturilor a sarit proportional cu dezvoltarea pornografiei si valorile morale în declin, în timp ce abuzul de droguri a crescut mâna în mâna cu criminalitatea si procentul populatiei analfabete. Media persoanei de pe strada parea neajutorat în influentarea circumstantelor din jurul lui sau schimbând felul cum societatea mergea. Bazat pe o cercetare de ani de zile si descoperi în aree diferite ca abuzul de droguri, educatie management ori relatii interpersonale, L. Ron Hubbard a fondat un program prin care fiecare ar putea sa învete sa îsi îmbunatateasca conditiile de viata, salariul lui, relatiile cu familia lui, educatia copiilor lui. Unul nu doar ar putea sa foloseasca aceasta cunoastere pentru el dar si pentru altii. (Andreea Mitrica)

LĂSAȚI UN MESAJ

V─â rug─âm s─â introduce╚Ťi comentariul dvs.!
Introduce╚Ťi aici numele dvs.