Turnul de langa Cluj Arena va fi scos la licitatie la pachet cu parkingul subteran inclus in acest proiect. Saptamana aceasta va fi predat studiul de fezabilitate referitor la amenajarea zonelor din jurul stadionului, care prevede ca aceste obiective vor fi construite intr-o a doua faza a proiectului pentru terenurile din vecinatatea Cluj Arena. Astfel, intr-o prima faza vor fi amenajate fostele terenuri de zgura, unde va fi prelungit actualul parc de joaca pentru copii, si parcela pe care se afla cladirea Tenko, daramata de Consiliul Local, care a predat terenul lipsit de sarcini. Pentru lucrarile ce vizeaza amenajarea de alei, accese, pietonale, spatii verzi si parcuri, administratia judeteana va aloca suma de 1,7 milioane de euro.

 
Zona pentru constructia turnului si a parkingului va fi amenajata intr-o a doua faza. Parkingul de 380 de locuri se va realiza sub pietonala care va lega stadionul de Sala Polivalenta, construita de Primarie. Pentru aceste doua obiective, studiul de prefezabilitate va fi facut public abia in luna aprilie. “Studiul de fezabilitate a fost elaborat gratuit de catre societatile proiectante care au lucrat la stadion. In urma acestui studiu, vom afla care este valoarea exacta a lucrarilor de amenajare a zonelor exterioare stadionului. Deocamdata, noi avem alocata suma de 1,7 milioane de euro, asa incat lucrarile pot demara imediat ce vom finaliza procedura de licitatie pentru atribuirea acestui contract. Daca va mai fi nevoie de bani, vom gasi o solutie pentru a suplimenta bugetul. In primul rand, se vor finaliza lucrarile pentru zona fostelor terenuri de zgura si a parcului de copii. De asemenea, va fi amenajata si parcela ocupata de cladirea Tenko. In schimb, pentru punctul in care s-a planuit alipirea cladirii turn, precum si pentru zona pietonala care va face legatura intre stadion si sala polivalenta pe care o va construi Primaria Cluj-Napoca, se vor executa amenajari temporare”, a declarat Radu Bica, vicepresedintele CJ.
 
Turnul de langa stadion si parkingul subteran vor fi construite in parteneriat public-privat. “Ramane sa vedem ce oferte vom primi, apoi, conform Legii parteneriatului public-privat, putem intra la negociere, pentru incheierea unui contract. CJ poate intra cu terenul, partenerul cu investitia, urmand ca ulterior sa finalizeze si lucrarile de amenajare pentru suprafata vizata de acest proiect”, a adaugat Bica.
Diana Gabor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.