Clădirea de pe strada Universității nr. 7-9, unde are UBB sediul Societății Culturale Germano-Română, reprezintă un imobil istoric care datează din secolul al XVIII-lea.

Fațada acestuia este una simplă, dar are un portal cu fronton despicat, flancat de 2 pilaștri cu capiteluri ionice, așezate pe volute, în fața cărora, pe baza foarte înalte, se ridică două coloane.

Un clujean a atras atenția că portalul este un „jalnic organizator de cabluri utilitare”, iar dacă arunci o privire mai atentă se pot obsreva găurile de bormașină care au fost date prin portal.

Va rog constatati si dispuneti restaurarea portalului acestei cladiri monument. Va multumesc”, a conchis clujeanul care a atras atenția asupra acestui lucru.

Nu știm dacă se vor lua măsuri pentru acest lucru, atât timp cât cablurile s-au întins peste tot, iar șansele ca ele să fie „strămutate” sunt destul de mici, aproape de zero. Așteptăm cu nerăbdare ca reprezentanții UBB să vină cu explicații. Până atunci, studenții fumează liniștit în fața acestei clădiri-monument, găurită și înghițită de cabluri. Hai, sus, România, că se poate!

Iar de de final, o imagine care spune totul despre orașul nostru:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.