Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a finalizat proiectul de reabilitare și modernizare a infrastructurii educaționale de la Arcalia. Valoarea totală a acestuia se ridică la 14.663.712,82 lei, dintre care 13.844.485,08 lei reprezintă cheltuieli nerambursabile oferite prin Programul Operațional Regional.

Obiectivul general al proiectului vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii educaționale Arcalia, prin intermediul căreia studenții din cadrul Facultății de Știința și Ingineria Mediului și cei din cadrul Facultății de Biologie și Geologie să obțină competențe interdisciplinare care să îi ajute să se integreze mai ușor în sectoarele competitive.

De asemenea, proiectul au avut în vedere modernizarea spațiilor educaționale, în suprafață totală de 846.03 mp, care vor asigura accesibilitatea concomitentă a unui număr de 313 studenți pentru desfășurarea activităților didactice și a activităților de practică. Noua infrastructură va permite deschiderea de noi abordări în domeniul cercetării în Universitatea Babeș-Bolyai, în vederea creșterii competitivității economice a actorilor economici și instituționali locali, regionali și naționali.

Proiectul urmărește promovarea a cel puțin 2 domenii de specializare inteligentă conform Strategiei de Competitivitate 2014-2020, a Strategiei de Dezvoltare Economică 2020, creșterea calității și a competitivității procesului educațional, creșterea producției științifice, precum și creșterea oportunităților de dezvoltare în carieră pentru cadrele didactice din cadrul celor 2 facultăți implicate în proiect.

Grupul țintă principal al proiectului este format din studenții, masteranzii și doctoranzii Facultății de Știința și Ingineria Mediului, respectiv ai Facultății de Biologie și Geologie.

Perioada de implementare, de la semnarea contractului de finanțare a fost cuprinsă între august 2020  și  decembrie 2023.

Citește și: După ce au recunoscut că au făcut un control la mișto la fabrica afaceristului Cristian Duca, inspectorii Antifraudă au fost spălați de toate infracțiunile de procurori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.