Autoritățile ucrainene efectuează o mobilizare masivă a etnicilor maghiari din regiunea Transcarpatia, potrivit unei publicații din Ungaria, citată de agenția rusă de presă TASS. Ucraina ar fi inițiat această mobilizare pentru a-și acoperi pierderile suferite în războiul împotriva Rusiei.

Cel puțin jumătate din efectivul Brigăzii montane 128 ”Mukacevo”, o unitate de elită a Forțelor Armate ale Ucrainei, a murit în apropiere de Soledar, relatează Rossiiskaia gazeta.

Publicația maghiară Pesti Sracok, preluată de presa din Rusia, susține că a asistat la acte de persecuție împotriva minorității maghiare din Transcarpatia, Ucraina. Agenția de presă TASS susține că o echipă de filmare de la Pesti Sracok s-a deplasat în Transcarpatia unde ar fi asistat la acțiuni de mobilizare forțată. Reprezentanții publicației mai spun că înrolarea în armata ucraineană „aproape că poate fi numită răpire” de oameni.

Aceștia au relatat că în piața din orașul Beregovo au fost ridicate 70 de persoane, de autorități și duse la centrele militare. Mai mult, citând surse locale pe care nu le nominalizează, până la primăvară autoritățile ucrainene intenționează să recruteze 10.000 de persoane din Transcarpatia. Pesti Sracok vorbește și despre persecuții la adresa populației maghiare.

„În plus, persecuția și confiscarea proprietăților care aparțin maghiarilor rămași a atins în Transcarpatia un nivel de cruzime fără precedent”, au relatat jurnaliștii maghiari.

Anterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că comandamentul AFU a primit sarcina de a forma rezerve de personal. După aceea, în mass-media au început să apară informații despre racolarea în masă a bărbaților din orașele ucrainene. Astfel, comisariatele militare din Odessa au început să folosească ambulanțe. La Kiev,citațiile au început să fie distribuite de portari.

Citește și: Discriminare etnică: copiii români trimiși la plimbare dintr-o grădiniță de lângă Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.