Un ucrainean a fost reținut de procurorii DNA sub acuzația de trafic de influență. El a încercat să corupă un funcționar din Portul Constanța.

”În cursul lunii mai 2024, inculpatul ar fi promis, în mai multe rânduri, unei persoane suma totală de 90.000 USD pentru ca aceasta să-şi exercite influenţa pe care ar fi pretins că o are asupra funcţionarilor cu atribuţii de control din cadrul a două birouri vamale din judeţul Constanţa, şi că-i va determina pe aceştia să permită intrarea pe teritoriul României a 4 (patru) containere ce conţineau replici (cel puţin 990 de cutii/container) ale unor branduri renumite de încălţăminte (inculpatul ar fi promis să remită pentru 3 (trei) dintre containere suma de 20.000 USD/container, iar pentru cel de-al patrulea suma de 30.000 USD).
În contextul de mai sus, la data de 31 mai 2024, inculpatul i-ar fi remis persoanei respective suma de 20.000 USD (în legătură îndeplinirea formalităţilor vamale doar pentru unul dintre containere), ocazie cu care procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 01 iunie 2024, inculpatul va fi prezentat magistraţilor din cadrul Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii anticorupţie au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, al Gărzii de Coastă, şi de sprijinul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea şi a Biroului Vamal de Frontieră Constanţa.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, arată DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.