„Parlamentul European nu trebuie să fie tratat precum un duşman”, a adăugat Schulz, evocând informaţiile potrivit cărora au fost instalate microfoane în Biroul de Informare al Parlamentului European de la Washington.

„Eu înţeleg perfect că trebuie să fie luate măsuri în lupta împotriva terorismului, sunt necesare şi activităţi de informare, dar eu nu am sentimentul că instituţiile europene au intenţia de a pregăti atentate teroriste, de aceea eu consider că acest mod de a acţiona este complet intolerabil”, a declarat preşedintele Parlamentului European.

Schulz a anunţat că a avut o „întâlnire cu ambasadorul american la UE” şi i-a „cerut ca în mod cât mai rapid şi cât mai complet posibil, să ofere toate explicaţiile necesare”.

Schulz a declarat că a fost „profund şocat” de aceste dezvăluiri, în discursul său, la sesiunea de deschidere a Parlamentului European de la Strasbourg.

„Dacă aceste aserţiuni vor fi confirmate, aceasta va însemna că situaţia este extrem de serioasă” şi ele vor reprezenta „o lovitură teribilă pentru relaţiile dintre UniuneaEuropeană şi SUA„, a avertizat preşedintele social-democrat al Parlamentului European, care a menţionat în decursul ultimelor zile un posibil „imens scandal”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here