Horea Uioreanu si-a vazut visul cu ochii la sfârsitul saptamânii trecute, când Biroul Permanent al PNL Cluj, structura de conducere supusa lui Marius Nicoara, a luat decizia schimbarii lui Adrian Popa din fruntea PNL Cluj-Napoca. Evident, înlocuitorul lui Popa este Horea Uioreanu, care si-a netezit astfel drumul spre candidatura pentru Primaria Cluj.

Sefia interimara a PNL Cluj-Napoca este detinuta de deputatul Horea Uioreanu, care îi ia astfel locul lui Adrian Popa, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca. Decizia fost luata de Biroul Permanent Interimar al PNL Cluj, structura de conducere din care a fost eliminat Popa în urma cu câteva zile. „Argumentul” ostracizarii lui Popa este scorul slab înregistrat de PNL Cluj-Napoca la alegerile europarlamentare. Pentru cunoscatori, decizia Biroului Permanent nu este una surprinzatoare, cu atât mai mult cu cât, mai nou din aceasta structura fac parte doar oameni apropiati lui Marius Nicoara- Mircea Chertes, Liviu Radu si Horea Uioreanu. Mai mult, sunt cunoscute si ambitiile lui Uioreanu de a fi candidat al PNL la Primaria Cluj. Adrian Popa afirma pe blogul sau ca Marius Nicoara se lasa manipulat de „mici smecherasi care au ca unic scop în viata sa atinga “ciolanul” macar cu un degetel”.  “Tocmai am aflat ca nu mai sunt presedintele PNL Cluj-Napoca. Am fost suspendat, cred, iar interimar în locul meu e deputatul Horia Uioreanu. Fireste, nu e absolut nimic surprinzator în asta, eram ferm convins ca asa o sa se întâmple. Gândirea unor oameni este foarte simpla si foarte usor previzibila. Ce pot sa zic… Îmi pare rau ca Marius Nicoara (presedintele PNL Cluj, pentru necunoscatori), un om pe care înca îl stimez, se lasa cu prea mare usurinta manipulat de o gasca de mici smecherasi care au ca unic scop în viata sa atinga “ciolanul” macar cu un degetel. Fara munca, fara merite, fara talent, fara barbatie – doar prin smecherii ieftine pe care ei le numesc, pompos, “intrigi” si “strategii”. Deja ma cuprinde o mare, mare lehamite”, afirma Adrian Popa, la doar câteva minute dupa decizia Biroului Permanent al PNL Cluj, pe blogul sau. În schimb, presedintele PNL Cluj, Marius Nicoara a infirmat acuzatiile lui Adrian Popa, afirmând ca nu crede ca nu se considera  manipulat. “Era imperios necesar sa facem aceasta schimbare din cauza faptului ca PNL a obtinut rezultate foarte slabe la ultimele alegeri. L-am propus pe Uioreanu nu întâmplator. El a mai condus organizatia si a avut rezultate foarte bune, ajungând pâna la un procent de peste 20%”, a mai spus Nicoara.

Marius a insistat, Horea a acceptat

“Marius Nicoara a insistat sa preiau aceasta functie. Este o misiune foarte grea pentru mine. Pâna vineri trebuie sa vin cu o lista de propuneri pentru Biroul Interimar, sa discut cu colegii mei pentru a gasi o solutie pe baza careia sa conturam o echipa. Desi ma onoreaza propunerea lui Nicoara, munca aceasta mi se pare foarte grea”, ne-a declarat Horea Uioreanu. Referitor la insinuarile de pe blogul lui Adrian Popa, ca Nicoara ar fi fost manipulat de niste mici smecherasi, Uioreanu a afirmat ca nu stie la cine face referire acesta si ca nu se simte vizat atâta vreme cât Biroul Permanent  a insistat sa preia functia. El a precizat ca nu doreste sa candideze pentru aceasta functie si ca “detronarea” lui Popa nu are nicio legatura cu lupta interna din partid pentru o eventuala candidatura la Primaria Clujului. “ Se vor face sondaje interne. Cel mai bine cotat dintre membrii PNL, parlamentari sau nu, va fi obligat sa se bata pentru fotoliul de edil. Poate voi fie eu, poate fi Norica Nicolai sau Adrian Popa” a precizat Uioreanu.

Ligia Popa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.