liviu man
liviu man

Mă tot mir cât de demagog poate să fie primarul nostru Emil Boc. Este atât de demagog încât poate fi comparat doar cu el însuși deoarece reușește să doboare record după record. Pe lângă Boc, Piedone cu masa luată cu muncitorii de la străzi din București cu parizer și ceapă, și filmat de televiziunile prietene, este un învățăcel mediocru care n-a absolvit încă clasa zero pregătitoare. Să vedem faptele. 

S-a apucat primarul Boc de modernizarea străzii Kogălniceanu și a altor străzi aferente folosind bani europeni. Proiectul a fost câștigat de arhitectul minoritar Arnold Macalik care ce s-a gândit dacă tot a pus mâna pe proiect să-și bată joc de simbolurile românești de acolo. Proiectul lui Macalik, aprobat de demagogul Boc, prevedea îndepărtarea bustului lui Emil Racoviță, fost rector al universității clujene și savantul care a înființat primul institut de speologie din lume la Cluj, și distrugerea soclului ansamblului „Școala Ardeleană”, operă a sculptorului Romul Ladea. 

Bustul lui Racoviță a fost demolat cu buldozerul, soclul sfărâmat de cupa acestuia, iar bustul propriu zis a fost salvat de câțiva profesori inimoși de la colegiul național Emil Racoviță și depozitat doi ani de zile în pivnița școlii. Doi ani de zile l-am presat pe nedemnul primar al Clujului să ne spună cine a aprobat îndepărtarea statuii savantului român și când avea să fie pusă la locul ei. 

Dacă eram în timpul ocupației maghiare în perioada 1940-1944 aș fi înțeles, atunci toate simbolurile românești au fost în pericol de a fi distruse, mii de români au fost uciși și alte câteva sute de mii au fost expulzați din Ardealul de Nord, dar acum în România independentă, membră a UE și NATO să-ți demolezi statuia înaintașului tău e ceva ce frizează imaginația și bunul simț. Și totul cu aprobarea nedemnului primar al Clujului. 

Când a văzut Emil Boc că o anumită parte a presei și câțiva intelectuali curajoși, pentru că majoritatea au tăcut ca boul pe coridă, se interesează de soarta statuii lui Racoviță a promis că o va reinstala imediat. A durat mai bine de doi ani. 

În cazul ansamblului „Școala Ardeleană” lucrurile stau mai rău pentru veșnicul primar al Clujului. Școala Ardeleană are statut de monument istoric. Cine a îndepărtat soclul ansamblului statuar comite o infracțiune. Și cine a făcut lucrarea și cine a aprobat lucrarea. 

Minoritarul Macalik cică voia să aducă statuile la nivelul solului, să ne fie mai apropiate, dar atunci de ce nu l-a adus la nivelul solului și pe „Sfântul. Gheorghe ucigând balaurul”, ansamblu aflat la nici 200 de metri de Școala Ardeleană? Dar ce ar fi zis UDMR-ul, partenerul de nădejde al lui Boc de două decenii dacă l-am lăsa pe Matia Corvin fără soclu?

Ar urla UDMR-ul până la cer, s-ar plânge Ungaria la ONU, UE, NATO până la Comisia marțienilor? Da! Și noi ce facem? Aprobăm fără crâcnire tâmpeniile lui Boc! 

Tot în urma presiunii mass-media și a câtorva intelectuali (majoritatea n-au spus nimic fiind prea ocupați cu mâncatul c….) Emil Boc s-a îndurat și a zis că va repune statuia pe soclu. Bineînțeles fără să-i tragă la răspundere pe cei vinovați de mutilarea „Școlii Ardelene”. Și asta a durat mai bine de doi ani. La un moment dat ca să aplice întârzierea inexplicabilă a reconstruirii soclului Emil Boc a declarat că piatra cu care va fi placat soclul vine din Ucraina și întârzie din cauza bombardamentelor rusești. 

Emil tu chiar ne crezi idioți? Îți bați joc de noi și ne iei și la mișto, așa ca la cârciuma din Răchițele duminică seara. Nu a fost reconstruit soclul pentru că nu vine nu vine piatra din Ucraina? Incredibil. Și în sfârșit după ce e gata lucrarea nedemnul primar își face selfie în fața Școlii Ardelene arogându-și meritele pentru frumusețea acesteia. Dacă demagogia ar trebui să poarte un nume atunci ar trebui să se numească Emil Boc. 

Și evident Boc va fi reales pentru că PSD Cluj, un partid de lichele pus numai pe parazitarea statului român, fiind la mila lui Boc și compania nu are încă candidat la primăria Cluj pentru că nu vor să-l încurce pe dumnezeul Boc, pentru că de la masa stăpânului mai mănâncă și ei niște firimituri, cerșetorii dracului!

USR Cluj are un candidat așa de tare că nu-l știu nici ziariștii și va face un scor sub cel al partidului și din păcate și AUR merge cu un ilustru necunoscut. Și atunci cum să nu ne râdă în nas Excelența sa Emil Boc. 

Poate să facă oricâte tâmpenii, să piardă procese de milioane de euro din banul nostru al contribuabilului, să demoleze statuile noastre românești pentru că are garanția că va fi reales. E foarte ușor să fii reales dacă nu ai altă variantă. 

Nimic din ce a promis Boc acum patru ani n-a făcut, nici centură metropolitană, nici tren metropolitan, nici aquapark. Absolut nimic. Dar demagogul vorbește, vorbește  și iar vorbește și boul de clujean îl alege.
Asta e!

5 COMENTARII

 1. Nu-i nedemn primarele !Eu cred ca-i santajat de mafia antiromaneasca din primărie. Ungaria a investit un miliard de euro in politicieni din România pentru a le adormi patriotismul. Poate ca domnul este sărac și cinstit ca iliescu dar anturajul este multi milionar in euro .Cultul eroilor a vrut sa-i faca un bust aviatoatei Smaranda Braescu înmormântat în Cimitirul Central si comisia monumentelor străine din primărie nu a fost de acord .Au batjocorit statuile emblematice romanesti pe cand statuia ciumei a fost montată fără aprobări intr-un timp record fără să aștepte piatra din Ucraina .

 2. Cereti prea mult pulimii domnule ziarist. Românii, în marea lor majoritate, nu sunt educati si nu au coloana vertebrala.
  Deci, românii vor vota dupa chipul si asemânarea lor…
  Boc este un exemplar din gradina zoologica clujeana, dar mare-i Gradina Domnului la Cluj…

  • Unde-ai mai văzut alegeri cinstite și babă frumoasă?
   Românii, dimpotrivă, sînt mai dezghețați decît alții. Numai să ne amintim cît de puțini, față de cei din lumea civilizată, s-au lăsat prostiți cu injectarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.