Muncipiul Vaslui este al doilea oraș din România care plănuiește să renunțe la structura Poliția Locală.

Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, a anunţat că vrea să desfiinţeze Poliţia Locală pentru că este nemulţumit de numărul mare al amenzilor pe care le dau poliţiştii locali din Vaslui, explicând că ar trebui să facă şi prevenire. O iniţiativă similară a avut primarul din Darabani.

„Nu scapă! Sunt al doilea primar care semnează desfiinţarea lor. Le-am spus că în activitatea lor sunt şi măsuri de prevenţie, . (…) Cel mai simplu e să dea o amendă. Şi amenzile afectează bugetul, nu le poţi încasa, te înscrii cu sume. E o întreagă tevatură. Lor le este simplu să spună că au dat amenzi. (…) Acesta e mod de rezolvare? Ce să comentez, o iau ca atare. Sunt colegii mei, să ne trăiască, altcineva să nu-i dorească”, a declarat Vasile Pavăl.

La sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, primarul oraşului Darabani, din judeţul Botoşani, a cerut Consiliului Local desfiinţarea acestei instituţii şi trasformarea poliţiştilor locali în agenţi de pază.

Citeste si Poliția Locală din Cluj Napoca a dat amenzi de 11 milioane lei

2 COMENTARII

  1. Sunt degeaba…plus de cand au aparut, cu haine copy paste, politistii adevarati lipsesc de pe strazi, nu am mai vazut unul sa dirijeze traficul, toti la caldurica…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here